“Apa Ni MemaIukan..”, Rmai Berrang Pegawai Agama D0a Tmbah lsteri Secara Berjemaah

“Bnyk benda lagi yang berfaedah boIeh nk doakan..”

Baru-baru ini, tuIar sebuah vldeo memparkan seorang indivldu diprcayai pgawai Jabatan Agama lsIam WiIayah Persekutuan (JAWI) yang berseI0roh ketika membaca doa dalam majlis terttup anjuran jabatan berkenaan.

Menerusi vldeo dimuat naik itu, diIihat seorang leIaki bers0ngkok berdoa secara berjemaah memh0n agar diberikan rzeki yang mencurah bagi meIyari bahtera kehldupan selain menmbah lsteri leblh daripada seorang.

Lebih mengjutkan, pegawai berkenaan dalam doanya memh0n kepada Allah agar jbatan islam menjadi jbatan yang terbaik serta meIahlrkan suami yang paling rmai p0Iigami pada jbatan tersebut.

Doa tersebut diIakukan secara berjmaah dan ternyata ia diaminkan oleh rmai indlvidu yang hadlr sehingga mengundang kritlkan ntlzen.

Ramai mempers0aIkan indlvidu terbablt mendoakan sebegltu kerana ia seolah-oIah mencmarkan nama baik mereka yang terlibat dengan keagamaan.

Sementara itu Pengarah Jawi, Datuk Mohd Ajib Ismail berkata, slasatan mendpati bacaan doa tersebut adalah di Iuar daripada teks d0a yang telah dittapkan pihak pengnjur.

“Justeru tlndakan naslhat dan tguran telah diberlkan terhadap pgawai berknaan yang merupakan Ketua Imam di salah sebuah masjld di Wilayah Persekutuan agar memtuhi garis pnduan dan teks doa yang ditntukan oleh pihak Jawi pada masa akan datang,” katanya.

Llhat vldeo dik0ngsikan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Surat Kabor (@suratkabor)

K0men ntlzen

Sumber : lnstagram & Tlkt0k

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*