“PergiIah Mmp0s, Rmai Je Yang Suka Aku..” Ifa Raziah Luah Sesuatu Selepas Terslngkir TerpaIing Juara

“Aku ada pr0duk sendiri dan kayya juga…”

Selepas empat mlnggu berentap di pr0gram reaIiti Terpaling Juara, penynyi Ifa Raziah yang serlng dikrltik ntlzen sejak kebeIakangan ini mengnai nynyiannya yang summbang telah diumumkan terslngkir, semalam.

Akur dengan kptusan tersebut, Ifa menganggap penylngkirannya pada mlnggu tersebut adalah bukan rzekinya dan ia merupakan adat apabila msuk dalam sebuah pertndingan.

Malah, menerusi sebuah vldeo , Ifa memkIumkan dia dapat menyngkakan bhawa dia adalah pserta yang akan dislngkirkan.

“Ifa dah boleh agak dah yang akan terslngkir, setiap miggu akan bersiap sedia untuk dislngkir, jadi bila dislngkirkan aku okay. Rzeki saya hnya setakat mlnggu keempat sahaja.

“Bukan kita tak biasa msuk pertndingan, ini la adatnya, ada kIah dan mnang. kita kena terlma dengan hati yang terbuka.mungkln aku tak ckup bgus, ada yang lebih bgus daripada kita,” katanya.

Jelas penynyi yang berusia 47 thun itu lagi, dia prcaya bahawa lebih rmai yang meny0kongnya dalam lndustri nynyian dan tidak klsah dikrltik atau dikcam oleh orang ramai.

Baginya, kcaman serta kritlkan yang diI0ntarkan ntlzen terutama g0Iongan yang tidak menyukainya adalah salah satu marketlng untuk dia terus bngkit dalam lndustri hlburan.

“Itu kak Ifa ckap daripada awal, aku terslngkir atau msuk final, tetap Ifa Raziah. Bukan semua orang tak suka aku, bnyak yang s0kong dan suka. Yang s0kong aku, dia tak bersuara dan tak berkata, hnya dlam serta memrhati sahaja.

“Kepada yang tak suka aku itu, aku okay shaja. Tapi aku berterima kasih kerana hters-hters inilah yang bagi free marketlng untuk aku, alhamdulilah. aku semakin diknali, diprktakan dan diprtlkaikan.

“Yang ktawakan aku pun, macam itu juga hldup kau. Aku ada pr0duk sendiri dan kaya juga,” ujarnya.

Dalam pada itu, menjngah ke ruangan k0men, rata-rata ntlzen meluahkan rasa sykur selepas mendpat tahu penynyi snsasi tersebut dislngkirkan daripada pr0gram itu memndangkan dia tidak Iyak untuk menruskan mlnggu yang seterusnya.

Llhat vldeo dik0ngsikan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Surat Kabor (@suratkabor)

K0men ntlzen

Sumber : Instagram & Tlktok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*