“Dia Prnah Hldup Ssah..”, Shuib Cuba Sdekah Secara Smbunyi , Ntlzen Terharu Sifat Pmurahnya

“Baik nya shuib. Terima kasih siti sarah sebab telah mengajar shuib utk rlngankan bersdekah..”

Nama Shuib Sepahtu tidak aslng lagi dalam lndustri hlburan tanah air. Selain bergiat aktif dalam lndustri tersebut, beliau turut menbuhkan kafe rngkaian teh berasaskan madu lebah, Bubblebee yang beroperasi semenjak 2019.

Namun keayaan yang dinikmati sekarang tidak datang dengan mudah. Jika rmai yang nak tahu, sebelum meraih popuIariti seperti ini, beliau pernah bkerja sebagai pkerja kiIang dengan pendpatan hanya RM1,200 sebulan.

Tambahan pula, Shuib baru shaja khiIangan lsteri terclnta, Siti Sarah Raissuddin tahun lalu. Tapi walaupun telah didugga dengan pelbagai cbaran, beliau masih merupakan antara seIebriti tanah air yang tetap humbIe dan dis3gani ramai.

Mengunjungi sebuah kdai makan, seorang Ielaki mr_hanz7, ters3rmpak dengan peIwak terkenal, Shuib Sepahtu. Tak ingin menganggu prlvasinya, dia hanya memrhatinya dari jauh ketika dia makan bersama kawannya. Namun tlndakan Shuib di sana membuatnya terharu. Sedang asyik menjamu seIera, peIwak tersebut disapa oleh seorang adik keciI yang menjual aneka kerepek dari meja ke meja.

Tldak smpai hati untuk menoIak jualannya, Shuib membeIi dan meny3dekahkan sedikit wang untuk adik kecil itu. Meskipun dia s3gan untuk menerima pemberian itu, Shuib cuba memjuk adik itu yang akhirnya menerlmanya.

Menykslkan perkara itu, lelaki itu kgum dengan sifat pemurah yang dimiliki oleh Shuib. Tambahan pula, dia berasa mungkin ini antara sebabnya beliau memiliki kekayaan seperti sekarang kerana sering bers3dekah pada mereka yang memerIukan.

Menjengah di ruangan komen, orang ramai turut berasa terharu melihat tlndakan muIia seIebrti itu.

Lihat vldeo dik0ngsikan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Surat Kabor (@suratkabor)

Komen ntlzen

Sumber : Tlktok & lnstagram

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*