“Dia Pergi Sangat Senang..”, PA Arwh Kongsi Detik Terakhir Sebelum Arwh Pergi Buat Selamanya

“Dalam jam 6 petang tadi arw4h sesak nafas. Saya sempat ajar dia mengucap dan dia sangat okey. Selepas itu saya panggil doktor dan jururawat, kemudian sekejap itu saja dia dah tiada. Dia senang pergi,”.

Demikian kata pembantu peribadi Adibah Noor yang dikenali sebagai Tod berkongsi detik akhirnya bersama Allahyarham Adibah Noor.

Tod yang sudah 17 tahun berkhidmat untuk Adibah berkata, keadaan Allahyarham hari ini okey sahaja.

“Cuma kemoterapi kedua ini dia rasa macam seluruh badannya kebas. Dia tak larat sangat tapi pagi tadi (semalam) makannya okey dan semuanya okey.

“Semasa dia menghembuskan nfas terakhir, saya berada diluar kerana doktor sedang buat rawatan kecmasan. Saya pun tak sangka dia akan pergi.

“Arw4h baik dan sangat senang bekerjasama. Allahyarham menghldap knser rahlm dan menjalani pembedahan pada April lalu. Dia juga sempat dua kali buat kem0terapi dan semangatnya kuat,” katanya.

Sementara itu, jnazah Adibah dibawa pulang ke rumahnya di Keramat Permai sekitar jam 10.30 malam tadi bagi membolehkan keluarga dan rakan-rakan terdekat memberikan pengh0rmatan terakhlr.

Anj Maiyuni terpksa pegang amanah

“Maaf kami terpksa rhsiakan sebab sebelum ini Kak Dib (Adibah) ada beritahu saya dan beberapa rakan dalam Gegar Vaganza,” kata penyanyi Ani Maiyuni mengulas kematlan penyanyi dan pelakon Adibah Noor petang tadi.

Menurutnya, dia perlu memegang amanah Allahyarham agar tidak menghebohkan perkara ini kepada orang lain.

“Saya tak boleh bercerita kepada semua orang berkenaan penderltaan arwh. Dia sak1t selepas habis GV dan  semasa kita nak shooting GV Raya, selepas itu dia mula demam on and off.

“Selepas itu lama dia warded dan kenapa dia tak keluar-keluar kita ingatkan C0v1d.

“Bila saya tanya dia secara peribadi baru dia beritahu yang dia dapat tahu yang dia ada knser dan baru lepas pembedahan masa itu,” katanya.

Selebriti terkenal Adibah Noor disahkan menlnggaI dunia sekitar pukul 8.15 malam, Sabtu di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur.

Ani Maiyuni berkata, Adibah juga kena berpantang dan kena rehat serta tidak mahu menerima mana-mana tetamu lagi.

“Yang orang nampak dia kurus adalah show pertama selepas rehat,” katanya.

Finalis Gegar Vaganza musim kelapan itu menlnggaI dunia di sebuah pusat perubatan swasta di Jalan Ampang petang tadi aklbat knser 0vari tahap empat.

Status muatnaik oleh arwh undang seb4k

Sementara itu , beberapa pot0ngan status daripada arwh yang dimuatnaik oleh orang ramai turut mengundang seb4k. Arwh mahu menyembunyikan segala derlta yang dihadapinya.

Lihat komen orang ramai

Semoga arw4h tenang dan dipermudahkan segala urusan.

Sumber : HM & Instagram

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*