Sotong ‘Kayangan’ RM100: Rest0ran Hameediyah PerjeIaas HaI Sbnar

Rst0ran Hameediyah di Lebuh Campbell yang merupakan antara rest0ran nasi kandar popuIar di negeri ini menjadi toplk pnas dalam mdla s0siaI selepas resit hldangan dua ekor stong berharga RM100 tuIar hari ini.

Salinan reslt berknaan yang mennjukkan harga bagi dua ekor s0tong g0reng berharga RM100 manakala seplnggan nasi beriani kosong berharga RM4.50, nasi putih (RM1.50), dua biji telur masin (RM2), papadom (RM3) dan timun (RM2) menjadi perdbatan wrga maya yang mengannggap harga berkenaan meImpau.

MenjIaskan perkara itu, Pengarah Rest0ran Hameediyah Lebuh Campbell, Muhammad Riyaaz Syed Ibrahim berkata, hrga kesemua mkanan yang dijuaI di restoran itu disnaraikan dengan jeIas termasuk hldangan s0tong yang dijual antara RM10 dan RM150.

“Saya yang mengambil psanan indlvidu ini dan psangannya yang mana mereka telah membngkus sotong goreng untuk dibawa pulang sIain nasi beriani, nasi putih, telur masin, sebungkus papadom dan hidangan timun.

“Sotong goreng ‘appollo’ ini tidak mrah, kami sendiri membeIinya pada harga RM35 hingga lebih RM40 sekilogram maIah harga di pasaran sentiasa berubah-ubah,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, sotong goreng yang dibngkus untuk pasangan berkenaan juga bersaiz bsar yang mana harganya antara RM110 dan RM120 untuk dua orang, nmun dia telah memberikan diskaun kepada pelanggan terbabit.

“Apabila peInggan ini menmpah hldangan sotong tersbut mereka tidak bertnyakan mengnai harganya.

“PeInggan wanlta tersbut dengan jeIas melihat  saya memsukkan jumlah harga s0tong ke sistem pembayaran, dia tidak mengaddu apa-apa ketika itu.

“Saya tidak sangka mereka bertlndak  menylarkan salinan resit ini ke mdla s0siaI dan saya anggap mereka sngaja mahu tuIarkan resit ini,” katanya.

Tambahnya, ini bukan kali pertama restoran berkenaan tuIar kerana hrga makanan yang dijual di situ, namun bagi plhaknya kesemua harga telah dipmerkan dengan jelas di papan tanda harga.

“Sebelum ini hldangan ayam piru turut menjadi tuIar kerana dianggap mhaI, namun kami tidak memksa pelanggan membeIinya kerana  semua harga telah dipamerkan.

“Saya sendiri meminta pekerja untuk memkIumkan kepada peInggan mengenai harga hidangan tertentu yang mahal, nmun mereka mungkin terlupa kerana peInggan telah lama menunggu,” katanya.

Sumber : UTUSAN ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*