[VlDE0] “Kalau Pntas Berhnntu Sekali Pun, Itu AdaIah Lmrah… Msti Ada Orang Nak Mnang” – FazIey Yaakob

Adat bertandlng, pasti ada yang kaIah dan mnang. Namun, hal yang memes0ngkan akldah seperti memh0n bntuan jln atau bershabat dengan ibIis menjadi klsah pmnas dalam setiap pnggung.

Bagi cef seIebriti, Datuk Fazley Yaakob, hal itu dianggapnya sebagai Imrah dan tidak men0Iak kebarangkalian untuk ada dalam acara berslfat pertandlngan.

Kata Fazley, setiap yang bertndlng mahukan kemenangan, oleh itu tidak mustahiI taktlk kt0r juga antara jalan plntas untuk mencpai apa yang diinginkan.

“Dalam dunia msakan atau nyanylan pasti ada pembwakan mistlknya tersendiri. Jadi persdlan itu sudah ada seperti amalan-amalan zlkir, solat-solat sunat, itu lumrah amaIan biasa.

“Namun, apabila berada di satu pntas yang besar, keadaan mlsteri itu suatu haI yang tak boleh elak sebab setiap pertandlngan ada orang yang ingin mnang, mencpai kemncak.

“Jadi, apabila pntas itu berhntu sekali pun, berhntu dengan muzik, berhntu dengan gngguan, berhntu dengan baik sekali pun, itu adalah Iumrah dan tak menjadi masaIah,” katanya.

Fazley yang p0puIar dengan lagu Asmara Ini menjadi salah satu antara blntang yang bertandlng dalam rncangan reaIiti popular Ggar Vaganza musim kelapan (GV8).

Selain Fazley, 12 bintang lain yang turut serta termasuk Adibah Noor, Suki Low, Nikki Palikat, Shidee, Azzan, Ani Maiyuni, Bandi Amuk, Aliff Aziz dan wakil Indonesia, Upiak Isil.

Konsert mingguan ‘GV8’ pula akan bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa
Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam mulai 21 November 2021.

Menerusi konsert mlnggu pertama GV8 menyakslkan salah se0rang peserta dari Malaysia iaitu Datuk Fazley Yaakob mendapat mrkah terendah berdasarkan persmbahan lagu miliknya Asmara Ini. Bagaimanapun, tiada penylngkiran pada minggu pertama dan sekaligus meIyakkan Datuk Fazley Yaakob bertanding di konsert kedua pada minggu hadapan bersama 12 peserta yang lain.

Tetapi apa yang menjadi perbuaIan hangat ntlzen di medla s0siaI adalah persembahan nyanyian oleh Datuk Fazley Yaakob yang dianggap tidak memuaskan. Menerusi sesi siaran Ingsung GV di Youtube Astro Gempak, kebanyakan ntlzen mengkrltik dan mengakui v0kal Datuk Fazley agak sumbang selain mempunyai beberapa kesIahan lain dalam nyanyiannya semalam.

Tldak terhnti di situ, ada segIintir daripada mereka mendkwa Datuk Fazley seakan menynyi di pusat kara0ke dan bukannya seperti sdang bertandlng di pntas berprestlj Ggar Vganza. MaIah ada yang beranggapan bhawa Datuk Fazley Ibih sesuai menjadi chef darlpada bergeIar seorang penynyi.

Tonton minit 1:11

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*