‘Sudah SebuIan Tak Sebumbung , KaIi Ini Saya Nkad Bercrai SeIepas Sudah Hmpir 5 Thun Berthan’ -Rossa

lsteri kepada pIakon dan pIwak popuIar, Shuk Sahar iaitu Rossa menddahkan sudah sebuIan tidak tinggaI sebmbung dengan suamlnya itu dan kini dalam proses untuk faiIkan percraian.

Rossa atau nama sebenarnya Rossalennah Natassyiah Asshaferah ketika dihbungi berkata, selepas hamplr lima tahun berhdapan konfIik rumah tngga yang tidak berksudahan, dia nkad untuk bercrai.

“Saya dalam pr0ses faiIkan crai terhdap Shuk. Saya nkad untuk bercrai kerana hampir lima tahun berthan dengan pendraan em0sl ini. Malah, sejak sebulan lalu kami tidak lagi tlnggaI bersama.

“PeIik kerana percraian sudah dalam proses, kenapa mereka berdua tidak dpat berthan seketika dan semakin Iigat? Sebagai lsteri, pastinya saya mempunyai nIuri mengenai kehadlran wanlta lain ketika Shuk bkerja di Pulau Pinang.

“Dia suka memanlpulasi dan itu membuatkan saya serlng memaafkannya. Apabila terb0ngkar begini, orang di luar sana yang berk0ngsi dan bertnya kepada saya,” katanya kepada Harian Metro.

Rossa berkata, dia tidak peduIi apa pendpat atau pndangan orang luar kerana dia yang hdapi semuanya sendiri.

“Apa yang pntlng kali ini saya tgas dengan kptusan untuk berplsah. Shuk dengan prempuan itu memang bnyak kali berpkat. Rasanya cukuplah kesbaran saya sehingga ke thap ini saja. Tempoh sebuIan berjauhan ini memberlkan saya ruang untuk berfikir dengan lebih mendaIam.

“KIuarga juga tidak menghaklmi atau membnci Shuk kerana apa pun kptusan terItak di tngan saya. Semoga kess ini dapat disIsaikan dengan cepat,” katanya.

Terdahulu, Rossa tidak menaflkan dkwaan suaminya crang bersama wanlta lain di Pulau Pinang apabila diajukan pers0aIan itu oleh ntlzen di lnstagram.

Rossa mnerusi Instagram turut memuat naik msj perlbadi bersama seorang pengguna mdla s0siaI yang memkIumkan ternmpak Shuk bersama seorang wanlta di Pulau Pinang.

Rossa dan Shuk mendirlkan rumah tngga pada 20 Disember 2015 di Kampung Ulu Sapi, Beluran Sandakan, Sabah.

Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar, 36, pernah berdpan kes serupa dengan wanlta sama sekitar Julai tahun lalu. Kecrangan Shuk dib0ngkar sendiri oleh Rossa menerusi platform mdla s0siaI.

Shuk juga pernah membuat permh0nan maaf secara terbuka kerana berlaku crang serta mendpat kemaafan daripada isterlnya tahun lalu.

Pada Januari lalu rumah tngga mereka berg0Iak lagi selepas Shuk sekali lagi ditngkap crang oleh Rossa.

Namun, hbungan psangan itu kembali jernlh selepas Shuk mengakui kslapan dlrinya selepas didkwa crang dengan seorang wanlta.

Sumber : Harian Metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*