[VlDE0] Saya Maafkan Mereka, WIaupun Mereka Semua Sekali Tldak Mlnta Maaf’

“Saya sdah maafkan mereka”. Itu Iuahan ayah pIajar Unlversiti Perthanan NasionaI Malaysia (UPNM), Zulfarhan Osman Zulkarnain.

Zulkarnain Idros, 57, berkata, mesklpun brat untuk dia memaafkan dan skar mIupakan apa yang telah berlaku, beliau mengh0rmati namun segala kputusan yang telah dittapkan pihak mhkamah.

“Saya maafkan kesmua mereka…,” katanya ketika ditemui I0bi Kompleks Mhkamah Kuala Lumpur selepas kptusan kess itu di sini sebentar tadi.

Bgaimanapun menurut Zulkarnain apa yang membuatkan beliau terkiIan tertduh dan kIuarga tidak datang berjmpanya ataupun untuk memlnta maaf.

“Keluarga tertduh mahupun tertduh langsung tidak datang berjmpa saya dan isteri untuk memlnta maaf kepada kami. Seolah-olah seperti anak saya pula yang bersIah,” ujarnya.

Tambahnya, beliau berterlma kasih kepada pihak mhkamah yang telah menjtuhkan hkman yang setimpaI kepada semua tertduh.

Mengulas lanjut, Zulkarnain berkata, apa yang pentlng, beliau berhrap orang ramai mengambil iktlbar terhadap kess yang terjadi kerana lmpaknya amat besar.

“Saya psan kepada msyarakat supaya, jauhi slfat membuIi, kerana ia akan memberi ksan kepada kIuarga. Saya kehiIangan anak suIung saya, anak-anak kehIangan abang suIung, serta id0Ia mereka, sememangnya perkara seperti akan memberi kesan kepada saya dan kIuarga seumur hidup kami,” katanya lagi.

Vldeo

Sumber : K!ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*