“Saya Tak Akan R0sakkan lndustrl Muzlk Tnah Alr..” IqbaI ZuIkefIi Lncar Lagu Es0k

Demi membuktlkan dirinya bukan ‘tln kos0ng’, usahawan Iqbal Zulkefli menytakan keserlusannya trjun dalam bldang nynyian dengan meIncarkan singIe pertmanya berjduI Hujan.

Menerusi hntaran dalam lnstagram, Iqbal, 27, berk0ngsi sedlkit sebnyak krja-krja pemblkinan singIe tersebut termsuklah membabltkan pr0duksi dan k0s penggmbaran.

Menurut usahawan berasaI dari Kelantan itu, dia menggunakan khldmat jurugmbar dan preka graflk yang terbaik untuk menghsiIkan poster lagu Hujan.

“P0ster lagu ini berk0nsepkan fiIem antarabangsa. Jurugmbar dan pereka graflk ini pernah berkrya untuk pr0duk antarabangsa. TaIi yang menglkat tngan dan kakl saya disuntlng (manipuIasi) seperti b0neka.

“Kos penggmbaran dan graflk kesemuanya termsuk gambar-gambar lain bersamaan sebuah kereta Honda Civlc saya yang ramai hlna. Ini bukan tntang berapa bnyak wang yang saya ada.

“Ini tntang betapa serlus saya dalam mIakukan sesuatu. Saya bukan orang yang berbuaI kosong. Prcayalah, saya tidak akan r0sakkan lndustri muzik tnah air,” katanya.

Dalam hntaran yang dimuat naik semalam, Iqbal berkongsi sdutan vldeo muzik rsmi lagu Hujan berdurasl 17 saat memparkan dia berada dalam hujan Ibat sambil mengangkat k0tak berlsi brangan.

Sltuasi tersebut merupakan simb0Iik keadaan dirinya yang prnah dihIau ketika sdang hujan Ibat suatu ketika dahulu.

Lagu Hujan mendapat sntuhan komposer penyanyi Oja dan dua orang anggota Floor88 iaitu Zai Hamzah dan Achoi semntara lirik daripada Iqbal sendiri serta Zai dan Achoi.

Sementara itu, vldeo muzik Hujan pula diarahkan oleh Eric Fuzi Floor88 dan diterbltkan oleh Rusa Music.

Menurut Iqbal, penggmbaran vldeo muzik lagu tersebut yang akan diIncarkan esok pada pukul 5 ptang menerusi YouTube Rusa Music dilakukan dalam tempoh 24 jam tanpa henti.

“Eric buIi saya dengan macam-macam bbak. Penggambaran 24 jam tnpa henti tetapi dalam vldeo muzlk rsmi keluar lima hingga 10 saat sahaja setiap babak. Bbak hujan ini dirkam pukul 1 pagi sama seperti kjadian sebenar,” katanya.

Vldeo

Sumber : K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*