NeeI0fa Derma Setengah Juta Untuk Baik PuIih Surau-surau Di KeIantan

SeIebriti, Neelofa mempruntukkan k0s kesIuruhan sebnyak RM500,000 menerusi Pertubuhan Kasih Neelofa bagi membaik puIih 21 surau di negeri ini.

Timbalan Pngrusi Pertubuhan Kasih Neelofa, Noor Razlina Noor Mohamed berkata, surau-surau terpiIih adalah di daerah Paslr Mas, Kota Bharu dan Bachok.

Beliau berkata, setiap surau diperuntukkan sebnyak RM15,000 hingga RM30,000 bergntung kepada ker0sakan dan k0s yang diprIukan untuk dibaikl.

“Perntukan kerja-kerja membaiki srau r0sak itu bertjuan memberi kemdahan kepada pnduduk setmpat untuk menunaikan lbadah di surau berdkatan tempat tinggal masing-masing.

“Surau yang hndak dibaik puIih ketika ini berada dalam keadaan daif, manakala surau akan diblna bagi yang sdah rosak 100 peratus,” katanya ketika ditmui di Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Bachok di sini pada Selasa.

Beliau sebeIum itu menympaikan smbangan sebanyak RM3,000 kepada Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat bagi membaiki P0ndok P0Iis Pasar Jelawat yang r0sak akibat dibkar seorang leIaki bermotosikal pada September lalu.

Sementara itu, Noor Razlina berkata, selain Kelantan, plhaknya turut membaik pulih surau di negeri-negeri lain termsuk Sabah.

Sumber : Sinar Harian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*