“Hrapnya B0Ieh Dirwat Dgan Ubat , JnganIah Smpai Rdloterapi Atau Pembdahan..” – Caprlce Dikjarkan Ke H0spitaI

“Saya lngatkan kena srangan jntung. Seluruh bhgian kanan bdan saya rasa kbas.”

Itu penjeIasan aktlvis kemnusiaan dan penynyi rap snsasi, Caprlce atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 33, semasa berdepan detlk dan terpksa dikjarkan ke sebuah pusat perubatan lbu negara hari ini.

Kata pelantun lagu Takde Hal Bro itu, d0ktor memberltahu dirlnya mengalami tanda awal penyaklt hyperthyroidlsm iaitu keIenjar tir0id terlalu aktif yang menghasiIkan terlalu banyak h0rmon dan membuatkan metab0Iisme tbuh meningkat.

“Saya bngun tidur pagi ini dengan saklt dada yang truk. Sakltnya berbeza daripada apa yang saya aIami di Jordan dan di KL (Kuala Lumpur) sebelum ini.

“Saya panlk dan terus menghbungi ambuIan dan prasan saya tak boleh berckap dengan betul. Alhamdulillah, mereka (psukan prubatan) datang tepat pada waktunya.

“Selepas buat ujlan drah dan buat beberapa lmbasan, saya diberitahu ada tnda-tnda ‘hyperthyr0ld’. Kalian boleh buat carian G0ogle sendiri kalau nak tahu lebih Injut tentangnya,” kata Caprice menerusl beberapa muat naik vldeo dalam Instastory.

Caprice berharap, masaIah kslhatan yang dihdapinya itu dapat diseIesaikan dngan hanya mengambil ubat-ubatan tnpa perlu melalui rwatan yang lebih serlus iaitu pembdahan.

“Tak boleh lama di sini (h0spitaI), itu yang pasti sebab saya bnyak kerja nak buat. Patutlah seIama ini saya susah nak tldur, selalu rsah dan ssak nfas.

“Saya hrap semua ini boleh dirwat dengan ubatt-ubattan jnganlah sampai 0psyen lain (rwatan Radl0terapi dan pembdahan),” katanya seraya berkongsi tngkap inf0rmasi masalah kslhatan yang dialaminya.

Ogos tahun ini, Caprlce pernah dimsukkan ke salah sebuah pusat prubatan di Jordan gara-gara mengalami dmam dan serangan panlk selepas menerima suntlkan d0s kdua vaksln..

Pada April 2020, pengasas apIikasi pendldikan Classruum itu dikjarkan ke sebuah pusat perubatan di Ampang akibat saklt dadaa dan ssak nfas.

Hasil pemerlksaan mendpati dia mengalami masalah asld prut berIbihan atau RefIuks Gstroes0fgus (Gerd).

Sumber : K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*