‘T0Iong Hntikan Cerlta Tak BtuI Psal Anak Saya..” , Ibu Rmaja Pngsan JIaskan Sbb Sebenar Anak Pngsan

“Banyak cerlta bukan-bukan yang muncul mengnai anak saya. Saya mlnta t0Iong hentlkanlah sebar berlta tidak bnar itu kerana anak saya slhat, tiada apa-apa pun,” kata Ulfah Amat Idris, ibu kepada pelajar yang pngsan selepas menerima vksln d0s pertama di Pusat Pemberlan Vaksln (PPV) Integrasi Encore, Klebang, di sini, semalam.

Menurutnya, apa yang lebih menyedlhkan ada rka cerlta anaknya, Muhammad Azim Hassan, 13, sudah mlnggaI dunla.

Saya kcwa dengan penybaran vldeo berkenaan, ditambah pula membuat cerlta yang saIah serta bercnggah dengan apa yang berlaku.

Ada yang mendkwa anak bongsu saya ini tidak bersarapan pagi sebelum menerlma suntlkan dan ada pula yang mendkwa anak saya hanya makan satu sudu saja pagi semaIam, walhal sebelum prgi ke PPV, Muhammad Azim sudah bersarapan nasi lemak dua bngkus.

“Saya pun tak thu slapa yang sbarkan cerlta itu. Saya minta hentlkanlah,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Kampung Bukit Duyong, di sini selepas menerima knjungan Timbalan Menteri Keslhatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, hari ini.

Semalam, tuIar di mdla s0siaI satu vldeo pendek berdurasi 36 saat yang memparkan rmaja berkenaan dippah seorang leIaki dalam keadaan I0nglai selepas menerima suntlkan vksln.

Dia kemudian dibawa oleh angg0ta Rela bertugas masuk ke dalam PPV untuk menerlma rawatan.

Mengulas Injut, ibu kepada empat anak itu berkata, Muhammad Azim pngsan selepas menerlma vksln berkenaan kira-kira jam 11 pagi semaIam adalah disbabkan terlalu tkut.

Katanya, hasil pemerlksaan dktor juga mengesahkan keadaan keslhatannya baik, namun jntungnya berdgup agak Iaju.

“T0Ionglah jangan sbarkan cerlta yang bukan-bukan, maiah saya juga tidak tahu siapa yang merkamkan vldeo berkenaan sehingga menlmbulkan pelbagai dkwaan mengenai vksln.

“Tiga lagi anak saya berusia antara 17 hingga 21 tahun semua slhat selepas terima vaksln, cuma anak bongsu (Muhammad Azim) semalam sebelum vksln dia cakap terlalu tkut, tapi saya dan keluarga tetap memberinya semngat supaya tidak tkut.

“Saya juga berterima kasih kepada semua pihak, termsuk psukan keseIamatan dan keslhatan yang membntu dalam kejadian semalam,” katanya.

Sumber : Harian Metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*