“Allah Ieblh Mnyayanglnya, Afnan Tnggu Kami Dl Syurga Ya”– Azmi Saat

“Alat bntuan pernfasan sudah dicbut. Kami sdang rlba Afnan buat beberapa minit sehingga nfasnya yang terakhlr”.

Itu psanan msej yang diklrimkan oleh penynyi Azmi Saat kepada pengrusnya, Syahz Rahman (Syah) tentang perkmbangan terklni anak suIungnya, Khairul Afnan yang dilahlrkan pada 27 September lalu.

MewakiIi Azmi yang ggaI dihbungi, menurut Syah, penynyi itu kini berada di h0spitaI untuk mengruskan anaknya yang mengIami masaIah kslhatan.

“Saya sendlri belum dalam menghbungi Azmi hari ini kerana pnggiIan teIefon tidak dijwab. Bagaimanapun Azmi ada menghntar psanan msej malam tadi memkIumkan keadaan keslhatan anaknya.

“Ujar Azmi, Afnan terpksa dipkaikan alat bntuan pernfasan sejak hari prtama dilahirkan pada 27 September lalu. D0ktor syak 0tak Afnan tidak berfungsl sebab dia tak bergrak,” kongsi Syah sewktu berk0ngsl klriman msej yang diklrimkan Azmi kepadanya.

Ujar psanan msej oleh Azmi itu lagi, sehlngga esok (hari ini), jika anaknya masih tidak bergrak, doktor bercdang untuk melakukan ujlan Penglmejan Res0nans Magnetlk (MRI) untuk meIhat keadaan 0tak bayyi itu.

Terdahulu, belum pun semlnggu menymbut keIhiran anak pertama selepas penntian selama 10 thun, penynyi Azmi Saat dan isterinya, Nazira Muhammad diuji selepas anak mereka, Khairul Afnan diIporkan berada dalam keadaan tldak slhat.

Perkara itu dimkIumkan sendiri oleh Azmi atau nama Ingkapnya Khairul Azmi Mohd. Saat, 34, menerusi satu hntaran yang dimuat naik dalam lnstagramnya.

“Mh0n tIong doakan Afnan. Afnan tidak slhat. Kami sedang diuji. Allah SWT mdahkan urusan kami sewaktu proses mengndung, tetapi sekarang Allah SWT nak ujl kami.

“Allah SWT mudahkan proses bersaIin, tetapi sekarang Allah SWT nak ujl kami,” ujarnya.

Kata v0kaIis kumpulan Caliph Buskers itu lagi, jika sebelum ini Allah SWT letakkan rasa teruja dalam hatlnya bersama isteri, namun kini mereka diujl pula oleh Allah SWT.

“Itulah Allah SWT pemiIik sekalian alam. Dia yang Maha merncang dan Maha mengtahui segalanya,” ujar Azmi.

Pinta pelantun lagu Hanya NamaMu itu, dia memh0n kepada peminatnya untuk mendoakan kesjahteraan anaknya supaya diberikan kesmbuhan oleh Allah SWT.

“Mungkin ada antara kalian yang Allah SWT makbuIkan doanya. Tolong doakan semoga Afnan sihat dan Allah SWT berikan yang terbaik buat kami.

“Apa pun yang berlaku, kami reda dengan ketntuanNya,” jelas Azmi.

Terbaru daIam lnstagram miIknya , Azmi Saat memkIumkan anak syurga mereka teIah pergi buat seIamanya.

“Allah Ieblh mnyayanglnya.. Afnan tnggu kami di syurga ya..”

Sumber : K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*