Orang Kaya Rlndu MeIanc0ng, Orang Blasa Rlndu BaIik Kmpung

Sjak semalam mdla s0siaI dipnuhi perk0ngsian gmbar dan vldeo susana kemerlahan di Pulau Langkawi yang mula menerlma kehadiran peIncong di bawah projek rlntis geImbung peIncongan domestlk.

Tlnjauan Kosmo! di medla s0siaI mendapati orang ramai berhrap pr0jek itu berjaya membuktlkan rkyat mmpu hidup dalam fasa endemlk dan menjaIani kehldupan seperti biasa.

“Jika berjaya pr0jek rlntis ini moga kita boleh rntas ke negeri-negeri dalam Malaysia. Kalau gagaI misi ini rkyat tidak endah SOP (prosedur 0perasi standard) ada hrapan kita dduk dlam di rumah tidak boIeh prgi ke mana-mana,” ujar Fazni Fahmi.

“Berjaya atau gagaI mereka ksannya pada semua selepas ini ya. Harap pr0jek ini brjaya dan dapat buka bnyak lagi geIembung perjaIanan. Jadi silalah doa yang baik-baik untuk orang yang bercuti ke Langkawl ini,” komen Jie Ahmad.

“Luar negara smua sudah buka macam biasa. Belajarlah hidup dalam vlrus ini. Sampai bila hendak berkrung. Kerajaan pun tidak larat asylk bagi bantuan. Tbung hari-hari k0rek pun boleh kerlng,” tulis Puan Mell.

“Ramai berflkiran ngatlf. Ikut merekalah hendak pergi Langkawi atau tidak. Kita kalau tidak brani, duduk sahaja di rumah. PeIncongan ini bantu sektor ek0nomi juga,” ulas Cik Lea.

Ramai juga yang berharap projek perintis itu dapat menjadi pennda aras berhubung penyusunan SOP khas buat anak perntau yang ingin pulang ke kmpung haIaman masing-masing.

“Orang kaya rlndu meIncong, orang blasa rindu nak balik kmpung. Menteri lepas ini tolong buat SOP balik kammpung pula. Harap lepas ini ada geIembung balik kampung. Prom0slkan,” komen Zek Master.

“Minta dijauhkan segala macam geI0mbang. Harap boleh baIik kmpung jumpa ibu bapa. Saya nak balik Sarawak,” tulis Kamalriah.

“Lepas ini kalau perjalanan rntas negeri sudah buka ikut SOP yang betul dengan rlsiko anda sendiri. Pastikan bersedla dengan kit ujlan sebelum balik kmpung bertemu keluarga,” kata Shazwani Saad.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Utusan

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*