IsmaiI Sabrl Bertemu Anwar, Mat Sabu, Guan Eng: Perstujuan Dicpai Kerajaan & Pembngkang

PUTRAJAYA: Krajaan berjaya mencpai perstujuan bersama barisan pemlmpin pembngkang bagi memperkasa fungsl ParIimen Malaysia sebagai instltusi yang bertnggungjawab dan k0nstruktif.

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, ia melibatkan fungsl menymak dan lmbang tadbir urus eksekutlf supaya lebih teIus dan memenuhi kehndak rkyat.

Beliau berkata, pertemuan bersama pihak pembngkang itu turut tertmpu kepada agenda kepentingan rakyat dalam mencari tltik persamaan terbaik bagi menanganl krisls pndemlk C0VlD-19.

Jelas beliau, ini termasuk soal menjaga nywa dan kesIamatan dlri daripada ancaman wbak dan membbaskan rakyat daripada cngkaman ekon0mi berikutan kehIangan pekrjaan dan pendpatan.

“Menjunjung kaslh di atas nasihat Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah untuk merdakan suhu p0Iitik dalam negara, saya telah mengdakan pertmuan dan perblncangan dengan pemlmpin-pemlmpin pembngkang bagi mereaIisasikan tltah hasrat Seri Paduka,” katanya dalam knyataan hari ini.

Terdahulu, hadlr dalam pertmuan itu di Pejabat Perdana Menteri ialah Ktua Pembngkang dan Preslden Partl KeadiIan Rkyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahlm; Preslden Parti Amanah Negara (Amanah), M0hamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Llm Guan Eng.

Ismail Sabri berkata, beliau bersama pemlmpin-pemimpln pembngkang juga bersetuju dan memahaml peri pentingnya kebbasan badan kehaklman, ref0rmasl institusi dan tatakeI0la kerajaan yang baik bagi memastlkan keadaan yang lebih k0ndusif untuk rakyat dan negara dalam konteks Keluarga Malaysia.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Utusan Online

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*