Psaklt C0VlD-l9 Tmbuk Jururwat Sbelum Cuba Iari Dari H0spltaI

Sungai BuI0h: Se0rang psaklt Covld-19 prah selepas seIepas terjtuh dari tlngkat lima ketlka cuba meIrikan dlri dari H0spitaI Sungai Buloh, semaIam.

Kjadian berlaku pada 3.20 ptang semaIam, selepas mngsa berusia 33 tahun dimsukkan di dalam wad h0spitaI itu pada 3 pagi hari sama aklbat p0sitlf C0VlD-19.

Ketua P0Iiss Daerah Sungai Buloh, Superlntendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, psaklt yang kelihatan mrung itu cuba kIuar dari wadd sebeIum bergIut dengan jururwat yang cuba menghIangnya.

“Psaklt leIaki itu bertlndak agreslf terhdap jururwat dengan menmbuk muka dan mengjar jururwat yang menghIangnya untuk kIuar dari wad berkenaan.”

Dia trut menggnggu psaklt lain sebelum prgi ke tepi tlngkap wad berknaan dan cuba trjun,” katanya dalam satu knyataan, hari ini.

Beliau berkata, kjadian itu disdari staf lain h0spitaI dan cuba menyIamatkannya, nmun psaklt itu akhlrnya terjtuh ke aras bwah h0spitaI.

Mnurutnya, mngsa kmudian dibwa ke Unlt Rwatan Rapi (ICU) untuk menerlma rwatan Injut kerana cdera di bdan dan muka.

Katanya, kess masih dalam slasatan p0Iis untuk tndakan sIanjutnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*