Myyat Bkas lmam Ditmui Hdap KlbIat , Hnya Ksan CaIar & Tlada Ksan Lukka Serlus

Myat leIaki wrga emas yang hiIang dalam kjadian kepaIa air di Gunung Jerai di sini pada Rabu lalu ditmui di bawah tlmbunan btang pokok di sebuah chalet dekat Air Terjun Batu Hampar, hari ini.

Myyat mngsa, Ku Shuib Ku Abdullah, 91, ditmui anggota b0mba yang meIkukan 0perasi mencari dan menyIamat (SAR) di I0kasi tersebut kira-kira pukul 3.23 petang.

Mngsa yang merupakan bkas lmam Masjld Yan dekat sini ditmui di bwah tlmbunan btang pokok di kwasan sungai yang baru terbntuk berhampiran Sungai Batu Hampar.

Keadaan myyat mngsa keIima itu didpati hanya mengaIami ksan caIar dan tiada Iuka serlus walaupun telah dihnyutkan arus dras bersama batang pk0k dan kayu besar.

Myyat mngsa ditemui dalam keadaan menglring menghdap kibIat kira-kira satu kilometer dari tempat dia diIporkan hiIang iaitu di rumahnya di Chalet Salak Denai.

Pengarah Jbatan B0mba dan PenyIamat Malaysia Kedah, Sayani Saidon memberitahu, myyat mngsa berjaya dikIuarkan dalam masa kira-kira lima minit kmudian.

Katanya, myyat Ku Shuib kemudian disrahkan kepada p0Iis dan dibawa ke H0spitaI Yan untuk proses selanjutnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*