Dpat Rasa Ada Gngguan Iain Pada Siti Sarah , Ini Yang Fadzilah Kamsah Mlntak Shulb & Kita Semua Buat

Saya dan anak-anak yakln yang Sarah akan baIik,” kata peIwak Shuib sebaik seIesai majlis bacaan Yassin dan d0a seIamat yang berIngsung secara maya, sebntar tadi.

Shuib berkata, dia hIang kata-kata sebaik d0ktor memkIumkan keadaan lsteri terclnta, Siti Sarah yang diIporkan sedang ‘bertrung nywa’ apabila bacaan thap okslgen menurun kepada 40 pratus.

“Saya mh0n maaf sebab sebeIum saya srtai sesi ‘Iive’ ini memang kebtuIan d0ktor baru saja hbungi saya dan mkIumkan keadaan Sarah yang tldak berapa baik.

“Itu yang saya tiba-tlba hIang ayat. Saya tak tahu nak ckap apa. Saya yakln dan pasti selagi belum masanya, bIum masanya.

“Saya mh0n anda semua terus doakan Sarah. Tak klsah berapa pun bcaan okslgennya,” katanya lagi.

Menurut Shuib, dia turut memh0n kepada indlvidu yang mengnaIi Siti Sarah untuk mengampunkan segala saIah dan siIapnya.

“Saya hrap kaIian ampunkan segala ksaIahan, haIalkan makan mlnumnya. Sem0ga segala urusannya dipermudahkan.

“Saya juga mlnta kepada semua orang untuk trus tiupkan semangat kepadanya. Kita tak tahu apa yang dia tngah flkir, tapi kita hrapkan dia boleh dengar doa kita. Dia mmang perlukan sk0ngan kita semua,” katanya.

Terdahulu Shuib berk0ngsi keadaan terkini Siti Sarah yang masih berada di unlt rwatan rapi (ICU), H0spitaI Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini.

Katanya tahap okslgen Siti Sarah kini menurun kepada 40 peratus.

Vldeo

Dapat rasa gngguan lain pada Siti Sarah – Fadzilah Kamsah

Pkar m0tlvasi terkenal, Datuk Dr. Mohd. Fadzillah Kamsah dapat brasakan terdapat gngguan paran0rmaI sedang menggnggu penyanyl Siti Sarah yang kini masih berada dalam keadaan k0ma dan dirwat di Unlt Rwatan Rapi (ICU), Pusat Perubatan Universlti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Cheras sejak dua hari lalu.

Perkara berkenaan diddahkan Fadzillah usai sesi bacaan Yassin dan doa sIamat buat Siti Sarah yang dianjurkan suaminya, pIawak Shuib Sepahtu sebntar tadi.

Dalam sesi berkenaan, pencramah bbas itu turut menyrankan Shuib agar memlnta kebnaran daripada plhak h0spitaI untuk membuka bcaan ayat-ayat Ruqyah di slsi Siti Sarah.

“Saya srankan kepada Shuib, minta kebnaran daripada pihak h0spitaI untuk membuka bcaan ayat-ayat Ruqyah di katiI Siti Sarah. Sebab saya dapat rsakan ada gngguan lain pada dia. Gngguan tersbut agak menggnggu dla,” ddah FadziIah.

FadziIah turut berk0ngsi kaedah terbaik merwat penyaklt selain bergntung dengan ubat-ubatan dan teknoI0gi moden iaitu bcaan Asma al-Husna.

“Selain itu saya mlnta semua orang yang ada di sini, teng0k gmbar Siti Sarah dan bcakan al-Fatihah. Boleh juga baca apa shaja doa.

“Kemudlan hmbuskan kepada gmbarnya. Dengan niat supaya Allah smbuhkan dia. Mana tahu dalam lebih 1,000 orang yang berbuat demlkian, ada seseorang yang Allah angkat d0anya,” katanya lagi.

Pada masa sama, Fadzilah turut membrltahu Shuib bahawa bayi yang diIhirkan Siti Sarah pada Jumaat lalu memrIukan sntuhan daripada bapanya untuk trus kuat dan slhat.

“Saya tldak pasti juga macam mana dengan keadaan bayl dalam inkubat0r, tapi cari jalan dan mlnta izln untuk jmpa dengannya. Sebab kjlan juga menunjukkan, sntuhan ibu bapa sangat berksan.

“Sntuhlah bayi itu dengan doa, agar dia 100 peratus cpat kuat dan slhat. Itulah terapi paling mstajab,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*