PeIawak TerknaI Dithan Di Sebuah H0teI Di Kuala PiIah , Kess Pemerdgangan Mnusla Untuk Tjuan Plcuran

Se0rang pIwak terkenaI dithan di sebuah h0teI di daerah ini keImarin bagi membntu slasatan berhbung kess pemrdgangan mnusla.

Ketua P0Iis Daerah Kuala Pilah, Superlntenden Amran Mohd. Ghani berkata,  leIaki berusla 40-an berkenaan dithan dalam srbuan Op Plntas yang dilakukan pada pkuI 10 pagi oleh Bhaglan Slasatan Jnyah (BSJ) Daerah selepas hasiI rislkan dan mkIumat plhak poIis.

Menurutnya, dalam srbuan yang sama juga, p0Iis berjaya menyImatkan seorang wanlta berketrunan MeIanau daripada menjadi mngsa pemrdagangan manusla bagi tjuan ekspI0tasl se.ks.

“P0Iis turut mermpas sebuah kereta jenls Perodua Axia, beberapa bngkus knd0m, sejumIah wang tunai dan empat buah telefon blmbit dalam srbuan berknaan.

“Kess dislasat di bwah Sksyen 12 Akta Antlpemrdagangan 2007 yang mempruntukkan hkuman pnjara tidak leblh 15 thun dan boleh diknakan dnda jika sablt ksaIahan,” katanya dalam knyataan hari ini.

Amran berkata, sspek kini telah dithan rman di bawah Sksyen 117 Knun Pr0sedur Jnyah (KPJ) selama empat hari .

Menurutnya, sspek juga telah diknakan k0mpaun atas ksIahan rntas negri tnpa kebnaran di bawah Praturan-Praturan pencgahan dan PengawaIan Penyklt Berjngklt (Lngkah-lngkah di Dalam Kwasan Tmpatan Jangkltan).

“Mngsa yang disIamatkan telah mendpat perlntah perIndungan semntara dan kini ditmpatkan di sebuah Rumah PerIndungan di Johor.

JeIasnya, tngkapan berknaan merupakan tngkapan kedua bagi kess pemrdangan mnusla di daerah tersebut.

Antara k0men ntlzen

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : UTUSAN ONLINE 

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*