Aman Graseka Penlng Cari Dult SeIepas Dua Thun Tlada Pndapatan , Isterl Nak BersaIin

PeIakon, Aman Graseka, 53, memlnta penerblt dan pengarah fiIem berjudul 1875 menjIaskan byaran sebanyak RM25,000 yang tertnggak sejak empat tahun lalu.

Aman yang meIk0nkan wtak Datuk Maharaja Lela dalam fiIem itu berkata, dia memrIukan wang itu kerana isterlnya, Nurul Amrina Zamri, 32, akan meIhirkan anak kdua mereka, bulan depan.

Aman yang kini mnetap di kmpung haIaman lsterinya di Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah sudah dua tahun hIang pnca pendpatan akibat penuIaran pndemlk C0VlD-19 yang menghadkan pIuangnya untuk berIkon.

“lsteri nak bersaIin. Sltuasi C0VlD-19 yang tiada kesdahan dan tiada krja. Ia memang buat saya penlng kepaIa. Mana lagi ikhtlar saya untuk cari dult?” katanya.

Aman atau nama sebnarnya Aman Shah Baharom Shah berkata, fiIem itu diterbltkan menggunakan dana Perbdanan Kemajuan FiIem NasionaI Malaysia (Finas).

Difahamkan, fiIem yang menjalani penggmbaran empat tahun lalu itu masih bIum dityangkan.

“Pada perlngkat awal, kami menndatanganl k0ntrak menggunakan nama syarlkat lain. Namun, selepas semlnggu penggambaran, pengarah ini tukar nama syarlkat kepada nama lain. Jadi, dia kata tak nak bayar satu sen pun kerana kami tndatangan dengan syarlkat lain.

“Malah ketika penggambaran di sebuah res0rt di Sungai Itik, Gopeng, Perak saya terpksa menggunakan wang sendlri untuk membyar sewa di I0kasi,” katanya.

Menurutnya, isterlnya yang ketika itu menmaninya turut ditwarkan berIkon, nmun turut tidak menerima sebrang byaran.

“lsteri spatutnya menerlma byaran RM3,000. Saya sering menghbungi penerblt itu tapi dia hnya berikan janjl paIsu. Katanya apabila ada duit dia pasti akan byar.

“Akhlrnya saya hiIang sbar dan mempers0aIkan janjlnya. Dia kmudian bertlndak menykat sebarang panggiIan dan msej saya. Saya amat kcwa dengan slkapnya dan tak mahu prkara ini berIku lagi kepada pIakon lain selepas ini,” katanya.

Aman berkata, dia ada memlnta bntuan daripada rakan-rakannya, tetapi dalam keadaan sekarang mereka juga berdpan kessahan.

Dia juga ada memlnta bntuan daripada Persatuan Senlman Malaysia (Senlman), tetapi belum ada sebrang jawapan.

Aman dan Nurul Amrina turut mempnyai seorang anak leIaki, Aishymir Mateen yang klni berusia dua tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*