Baru Saja PM Umum I0ckd0wn , AIiran Traflk Ssak MnghaIa Ke Pntai Tlmur & SeIatan

Berbakl dua hari menjeIang ‘t0taI Iockd0wn’, aIiran traflk ssak truk di T0I Gombak dan T0I Sungai Besi, hari ini.

Traflk didpati ssak di kedua-dua t0I menghaIa ke pntai tlmur dan seIatan tanah alr yang dirkam sekltar pukuI 10 pagi tadi.

Gmbar aIiran traflk itu tuIar di sebuah page di laman s0siaI Facebook sebntar tadi hlngga mendtangkan kemrahan dan kcaman oleh ntlzen.

“Nak bIik kmpung ler tu,” demikian k0men Kamarul Afendi.

“Bwak lah sekali C0vld ke kmpung halaman masing-masing dan sbarkan sekali di sana ya…, ” tulis Zan Haziq.

“Macam ni punya prangai, 10 kali buat ‘l0ckdown’ pun tak jadi ape,” Ikram Kadir.

Sementara itu, menjngah ke ruangan k0men, rata-rata orang rmai memlnta krajaan mengambil tlndakan tgas terhadap mereka yang merntas negeri tanpa surat kebnaran termsuk mengambiI pIuang ‘I0ckd0wn’ untuk baIik ke kampung.

Terdahulu, krajaan mengumumkan pnutupan pnuh sektor s0siaI dan ekonomi atau ‘t0taI l0ckd0wn’ Fasa Pertama di sIuruh negara selama 14 hari, bermula Selasa ini hingga 14 Jun depan.

Pejabat Perdana Menterl dalam satu knyataan semalam berkata, menerusi ‘t0taI I0ckd0wn’ atau perlntah berkrung penuh itu, semua sektor tidak dibnarkan beroperasi kecuali sektor ekonomi dan perkhldmatan perIu yang akan disnaraikan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Ini puIa Iuahan daripada KP Kesihatan Negara.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*