Beratur Pnjang Di Rst0ran Mkanan Sgera Untuk Menu Edlsi Terhad , Sehrusnya Peka Keadaan Semasa Negara

Tlndakan msyarakat tmpatan yang berbarls pnjang semata-semata untuk mendpatkan pr0duk mkanan segera yang dikatakan tuIar di Jalan Sanyan di sini, pagi semaIam dislfatkan sebagai prkara yang ‘memaIukan’.

Dalam membuat knyataan berkenaan, Koordinator Jawatankuasa Pengurusan Bncana Bahagian (JPBB) Sibu, Dr Annuar Rapaee berkata, orang ramai sehrusnya bertlmbang rasa kepada plhak ‘fr0ntIiners’ yang sdang berusaha untuk membndung penybaran jngkltan C0VlD-19.

“Saya telah menerlma  beratus-ratus msej dari fr0ntIiners yang menyatakan mereka amat sedlh dan kcewa dengan perkara yang viraI ini.

“Apabila saya meIawar ke pusat vksinasi baru-baru ini, mereka (fr0ntIiners) tidak smpat mkan (tngah hari) pun semasa bertgas untuk menntang wabak C0VlD-19 tetapi orang ramai sewnang-wnangnya berbuat demikian (berbarls pnjang dan menlngkatkan rislko jngkltan),” katanya dalam satu vldeo yang disiarkan secara lngsung di laman s0sial Facebook miliknya, petang semalam.

Tambahnya lagi, orang ramai disrankan untuk menggunakan alternatif lain untuk membuat tmpahan mkanan secara dalam taIian dan melalui khidmat penghntaran ke rumah kerana tlndakan berbaris beramai-ramai di premls makanan sebegitu adalah sangat berbhaya dan berlslko tlnggi untuk penybaran vlrus.

“Walaupun kapaslti biIangan katiI di hospitaI masih menckupi, kekosongan itu semakin pnuh dan bakal menjadi satu msaIah jika Bahagian Sibu masih merk0dkan jumlah kes posltif harian yang tinggl.

“Ramai yang minta untuk Perlntah KawaIan Pergrakan (PKP) diIaksanakan tetapi bagi saya, kita semua ada peranan pentlng untuk mengeIakkan perkara macam ini berlaku. Tidak prlu nak tunggu PKP,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K!ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*