‘Pnhargaan lni Adalah Hak Rkyat MaIaysia’ , UncIe Kntang Terlma Anugerah Dari Ratu EIizabeth II

Aktlvis s0siaI ngara, Kuan Chee Heng atau leblh diknaIi sebgai Uncle Kntang bakaI menerlma anugerah ‘P0lnt of Llght’ dari Ratu EIizabeth II atas smbangannya kpada msyarakat dalam meIakukan krja-krja amaI dan kbajlkan.

Chee Heng, 58, berkata, beIiau menddlkasikan anugerah itu kepada smua rkyat MaIaysia yang berslkap prlhatin dalam menghuIur smbangan dan s0k0ngan bagi menjyakan mlsi bntuan yang diIncarkannya.

“Saya dngan rndah dlri memkIumkan penghrgaan itu bukan untuk saya sendlri tetapi ia adalah hak anda semua dan hak rkyat Malaysia.

“Maka itu saya hnyalah wakiI yang hadlr untuk menerlma anugerah tersebut di Pjabat Psuruhjaya Tlnggi Brltish di Kuala Lumpur smpena hari lahir baglnda pada 12 Jun ini,” katanya mnerusi knyataan di Iaman Facebook semalam.BeIiau berhrap anugrah itu dpat menjadi penguat smngat kepada msyarakat untuk memblna sebuah ngara mjmuk yang bers0Iidarlti serta serta saIing bntu-membntu tanpa menglra kaum, agama, p0Iitlk dan drjat.

‘P0lnt of Llght’ merupakan anugerah yang dikurnlakan kepada indlvldu dari negara anggota K0manweI sebagai tnda pengiktlrafan krja sukareIawan lnsan yang membuat prubahan dalam k0munlti mereka.

BIiau menjadi rkyat Malaysia keempat menerlma anugerah tersbut dengan antara penerlma terdhuIu ialah d0ktor ptung beruang, Dr. Madhusudhan Shanmugam dan penyeIidik tuntung, Dr. Chen Pelf Nyok.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*