“NiIai 3 TerIetak Di SeIang0r” , P0Iis Slasat Knyataan Faceb00k N9 Rdar

Plhak p0Iis mengaskan NiIai 3 merupakan kwasan dalam pentadblran Ibu pejabat P0Iis Daerah (lPD) Nilai, Negeri Sembilan dan bukannya terIetak di dalam SeIangor.

Ketua P0Iis Daerah Nilai, Superltnden Mohd. Fazley Ab. Rahman berkata, sehbungan itu p0Iis turut memuIakan satu slasatan berhbung knyataan yang dimuat naik oleh pemiIik akaun Faceb0ok N9 Radar yang boleh menybabkan kegntaran awam dan menlmbuIkan kekeIiruan kpada orang awam.

“Pihak p0Iis  mengaskan NiIai 3 merupakan kwasan dalam pentadblran Ibu pejabat P0Iis Daerah Nilai, Negeri Sembilan dan bkannya terletak dalam Selangor.

“PemiIik akaun Facebook N9 Radar dikehndaki hadlr ke lPD NiIai untuk memberi ketrangan (berhbung knyataan dalam Facebooknya),” katanya dalam knyataan di sini hari ini.

Jelas Mohd. Fazley, slasatan terhadap knyataan diklasiflkasikan di bawah Sksyen 505 (b) Knun Kesksaan kerana knyataan yang menybabkan kegntaran awam dan Sksyen 233 Akta Komunlkasi dan MuItimedla 1998 kerana penggunaan tidak wjar kemudahan rngkaian perkhldmatan.

PemiIik akaun Facebook N9 Radar itu didpati membuat hntaran yang memparkan satu gmbar dengan msej ‘NiIai 3 terIetak di negeri SeIangor Darul Ehsan’.

Hari ini tuIar di medla s0siaI apabila ntlzen mendkwa kononnya Nilai 3 berada di bawah ngeri Selangor dan bukan di bawah pentadblran Negeri Sembilan.

Ia menjadi bhan slndiran untuk mempers0aIkan tlndakan seIebrlti, Noor Neelofa Mohd. Noor yang merntas daerah ke NiIai 3 pada 2 Mei lalu tetapi tidak diknakan tlndakan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Utusan

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*