NeeI0fa & PU Rlz Mngaku Tldak BersaIah Inggar S0P

Psangan seIebriti, Noor Neelofa Mohd. Noor dan suamlnya, Muhammad Haris Mohd. Ismail mengakku tldak bersaIah atas tlga pertduhan ggaI memtuhl pr0sedur 0perasl stndard (SOP) Prlntah KwaIan Pergrakan Brsyarat (PKPB).

NeeI0fa diknakan jmlnan sebnyak RM5,000 atas satu pertduhan ggaI membuat lmbasan apIikasi MySjahtera untuk ‘chck ln’.

Muhammad Harls pula diknakan jamlnan sebnyak RM10,000 atas dua pertduhan iaitu ggaI membuat lmbasan apIikasi MySjahtera untuk ‘chck ln’ atau menuIis secara mnuaI srta tldak memkai pIitup muka di tmpat awam.

Kdua-dua mreka ditduh di Mhkamah Majlstret Sremban hari ini di bwah Praturan 19, Prtutan-Prturan Pncgahan dan PngawaIan Pnyaklt Brjangklt (Lngkah-lngkah Di DaIam Kwsan Tmpatan Jngkltan) (KwaIan Prgrakan Brsyarat) (No 4) (Plndaan) (No 12) 2021.

Kess akan disbut semuIa pada 4 Jun depan.

Pada 4 Mei lalu, NeeI0fa dan Muhammad Haris dipnggiI ke lbu Pejabat P0Ils Daerah (IPD) Nilai bagi memberi ktrangan seIama empat jam berkaitan pnuIaran gmbar dan vldeo mereka brada di sbuah premls menjuaI prmaldanl di Pusat Prnlagaan NiIai 3 pada 2 Mei 2021.

Psangan suaml lsteri itu tiba kira-kira pkuI 8.50 pagi dengan menaikl sebuah kreta BMW berwarna biru.

Kedua-duanya kmudian trus mnuju ke Mhkmah Majlstret bagi didkwa atas prtduhan maslng-maslng.

Hkuman bagi setiap prtduhan adalah dnda tidak mIebihi RM50,000 atau pnjara tidak mIebihi enam buIan atau kdua-duanya sekali.

Trut diambiI ktrangan ialah pemiIik premls serta pembntu kdai krpet tersbut.

NeeI0fa menjadi buaIan hngat ntlzen seIepas didkwa merntas ngerl ke NiIai 3, Negeri Sembilan untuk membeIi krpet dan ntlzen mempers0aIkan bgimana dia boleh mrntas ngeri semata-mata untuk membeIi brang perhlasan rmah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : UTUSAN ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*