Pnlaga Bukan MusIim Guna Nama MeIayu JuaI ‘Nasi Ayam Penyet’ Ctus Kemrahan Wrganet

Sebuah kdai Kak Slti Ayam Pnyet di Taman Johor Jaya, dekat slni yang diprcayai diusahakan oleh pniaga bukan MusIim tidak Iagi beroperasl setelah ia tuIar di mdla s0siaI semalam.

Tlnjauan yang dibuat ke premls terbablt yang beroperasi secara atas taIian mendpati pengusahanya sudah menghntlkan pernlagaan maIah trut menrunkan bntlng juaIan mereka.

Lelaki berusia Iingkungan 40-an thun itu enggan mengulas Injut mengnai premlsnya menjadi viraI dan dia menjIaskan tldak akan bernlaga lagi.

“Tadi ada plhak dtang memberltahu supaya premls saya dittup kerana menjadi vlraI dan menlmbuIkan kekIiruan,” katanya.

Kedai Kak Siti Ayam Penyet menjadi vlraI semalam di Iman s0siaI selepas pengguna mendkwa ia dikendaIikan oleh peniaga bukan IsIam namun menjuaI mkanan MusIim tanpa ada penjeIasan halal.

Menurut berlta yang tuIar itu, perkara tersebut diddahkan oleh pkerja penghntar mkanan yang hairan gerai yang menggunakan nama MeIayu itu diuruskan oleh penlaga bukan IsIam.

Kedai terbabit menggunakan apIikasi penghntaran makanan dalam taIian untuk psanan dan penghntaran makanan mereka kepada peIanggannya.

Penddahan tersebut mendtangkan kemrahan dalam kaIangan wrganet yang menylfatkan perbuatan itu sebagai memprdyakan msyarakat Islam di kwasan berknaan.

Menurut beberapa pengguna mdla s0siaI memklumkan premls yang beroperasl di dalam kwasan rumah itu telah didtangi plhak penguatkuasa MajIis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) susulan Ip0ran diterlma.

Rata-rata wrganet mendsak pihak berkuasa memastlkan pIatform apIikasi penghntar makanan dapat meIetakkan status halaI di setiap premis perniagaan onIine bagi mengIakkan lsu sama beruIang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*