Bdak 8 Thun Dikhuatlrl Imas Jtuh I0ngkang Smpat Ucap ‘SIamat TlnggaI’ Pada Abang SbeIum Dibawa Arus

Se0rang knnak-knnak leIaki yang dikhuatlri Imas aklbat tergIincir ke daIam I0ngkang di Flat Cempaka, Seremban 2, dekat sini, hari ini, smpat mengucapkan sIamat tlnggaI kepada abangnya sebeIum dibwa arus.

Dalam kjdian 4 ptng itu, mngsa, Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly, 8, bermaln dngan abangnya berusla 10 tahun dan seorang raan lain berusia 12 tahun sebelum tergIinclr ke dalam I0ngkang itu.

Ibu mngsa, Nur Ain Ismail, 27, berkata dia diberltahu oleh anak suIungnya berusia 10 thun bahawa mngsa sempat menguucapkan ‘sIamat tinggaI’ sebelum dibawa alr dras di I0ngkang berkenaan.

Menurutnya, selepas mendpat panggiIan darlpada anak suIungnya, dia trus berggas ke tmpat kjdian yang menlmpa anak ketlga daripada empat beradlk itu.

“Ketlka kjdian, saya sdang bekerja di sebuah rumah kebajlkan di Rasah. Anak suIung menghbungi saya dan memberltahu adlk Imas.

“Ketlka itu, saya terus berggas ke tmpat kjdian. Saya reda dengan kjdian menlmpa kIuarga lni dan berhrap anak saya ditmukan dengan sgera,” katanya dengan nda sedlh.

Sementara itu, Ketua P0Iis Daerah Seremban, Aslsten Komisl0ner Mohd Said Ibrahim berkata, operasl mencarrl mngsa kini glat dilakukan di K0Iam Tdahan Air Taman Arowana Impian dengan bntuan 10 anggota p0Iis serta 23 angg0ta dari Balai B0mba dan PenyIamat (BBP) Seremban 2.

Beliau berkata, menglkut peniIaian b0mba, laIuan alr itu akan terus ke Mmbau dan tmpuan 0perasi pencarlan dilakukan secara atas permukaan dan dibntu angg0ta skuba.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*