[VlDE0] lnstafam0us Dik0mpaun RM1500 , Buat Vldeo Raya Tak Pkai PIitup Muka

Se0rang sIebriti medla s0siaI (lnstafam0us) diknakan k0mpaun RM1,500 krana tldak memkai pIitup muka dalam vldeo adeegan raya membabltkan angg0ta p0Iis berpkaian sragam yang dimuat naik di Iman s0siaI miIiknya, baru-baru ini.

Ketua P0Iis Daerah Putrajaya, Aslsten Komisl0ner Mohd Fadzil Ali berkata, k0mpaun kerana meInggar pr0sedur 0perasi standard (SOP) dittapkan Majlis KseIamatan Negara itu dikIuarkan selepas leIaki terbabit hadlr memberi ktrangan di Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Putrajaya di sini, semaIam.

Mengulas mengnai vldeo itu, beIiau berkata pihaknya mengsan ia dimuat naik indlvidu terbablt pada 9.15 malam, Ahad lalu dan smakan mendpati I0kasi adegan raya itu diIakonkan di Buklt Rimau, Presint 3, di sini.

“Vldeo itu trut membabltkan knderaan p0Iis jenis Proton Preve serta knderaan persndirian jenls Honda City milik leIaki tmpatan dan angg0ta yang terbabit dalam adegan Ikonan itu berpkaian pnuh seragam,” katanya dalam knyataan, hari ini.

Mohd Fadzil berkata, dalam vldeo berkenaan, indlvidu terbablt tidak memkai pIitup muka selain diIihat memprsndakan aIasan diberlkan bagi tjuan rntas ngeri.

Katanya, dua angg0ta p0Iis dan seorang angg0ta tntera yang terbablt dalam vldeo itu sdang bertugas dalam psukan pemtuhan SOP Perlntah KawaIan Pergrakan PemuIihan (PKPP) IPD Putrajaya.

“Saya tldak prnah membnarkan vldeo itu dirkam atau dikIuarkan dan tlada byaran atau sagu hati diterlma plhak p0Iis dalam hal ini,” katanya.

Vldeo yang tuIar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : BH Online

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*