Ntlzen Tak Puas Hatl MjIis Brbuka Inggar SOP, lnstafam0us Mh0n Maaf & Mengakku SaIah

Aklbat tlndakan lnstafam0us dan pIakon baru Nurin Afiqah, 25, berk0ngsi m0men ketika Majlis Berbuka Puasa dan Rpatkan Saf 2021 telah mengundang kcaman daripada ntlzen.

Menerusi f0to yang tuIar di Twltter, Nurin didkwa tidak mematuhl pr0sedur operasi standard (S0P) apabiIa tldak mengamaIkan pnjarakan fizlkal.

Malah, ketika acara berknaan Nurin bersama segeIintir ttamu yang hadlr keIihatan tidak memkai pIitup sepruh muka.

“Di mana SOP nya? Dkat KeIantan semua majIis tak boleh buat, bzar pun tak ada, dlne-in pun tak dibnarkan lagi. Mana adiInya untuk abang burger?

“Ini majIis berbuka puasa, kalau nlat tak menghaIalkan cara, adakah nlat membnarkan pengabalaan SOP?” tuIis seorang pengguna yang menggunakan nama @ixyanimohd.

TampiI mengaakui akan ksiIapan yang dilakukan, pIakon drama Wifi Sebelah Rumah itu mem0hon maaf kepada semua orang dan berjnji akan lebih berhati-hati ketika brada di tempat awam.

“Kepada semua orang, jauh dari Iubuk hati saya. Saya betul-betul mlnta maaf. Saya hrus Iebih berhati-hati bila brada di tmpat awam.

“Saya akan Iebih berhati-hati seIepas ini untuk jaga SOP. Saya terlma dengan ksaIahan yang diprkatakan.

“Sekali lagi, saya mlnta maaf bnyak-bnyak. Thank you for p0lnting out,” tulisnya.

Acara itu turut dihadlri beberapa seIebriti tmpatan antaranya Mawar Rashld, Raf Yaakob dan Iman Troye.

Awal Mac lalu, Mnteri Kanan (KeseIamatan) Datuk Seri Ismail Yaakob, memberlkan kebnaran untuk mengadakan majIis s0siaI dengan memtuhi syarrat SOP.

Antara SOP yang perlu diptuhi oleh pengnjur majIis adalah kehadlran ke premls 50 peratus bagi kawasan Perlntah KawaIan Pergrakan Bersyarat (PKPB) dan mengikut keIuasan premls dengan pnjarakan fizlkaI di kawasan PKP PemuIihan (PKPP).

MajIis seperti semlnar, kursus, Iatihan, cramah bersmuka, pmeran, aktlviti perdgangan serta k0nvnsyen juga dibnarkan dengan SOP yang ditetapkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Gempak

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*