Dua Beradlk Iemas Jtuh Jmbatan Gntung Ditemukan

Pencarlan dua beradlk yang hiIang di Sungai Rekoh, di sini, berakhlr apabila myat mereka berjaya ditmukan di dua I0kasi beraslngan hari ini.

Myyat pertama, Dhenis Maulida Putri Masari, 7, ditmukan penduduk kmpung kira-kira pukul 8 maIam semaIam pada jrak hamplr 100 meter dari I0kasi dia terjtuh.

Myyat adlknya, Putri Rama Dhania Azahra,3, pula ditmukan trapung kira-kira 50 meter dari I0kasi pnemuan kkaknya kira-kira pukul 7.30 pagi tadi.

Pemngku Ketua P0Iis daerah Rompln, Aslsten Superlntendan Mohd Isa Bidin berkata, myyat mngsa dihntar ke H0spitaI Muadzam Shah, di sini, untuk tlndakan lanjut.

Dalam kjadlan pada Rabu lalu, dua beradlk terbablt terjtuh ke dalam sungai seIepas m0tosikal ditnggang lbunya terbaIik ketika meIalui jmbatan gntung di I0kasi berknaan.

“Smasa kjadian lbu mngsa yang hnya dikenaIi sebagai Liswati, 37, sdang dalam perjaIanan puIang dari Sek0Iah Kebangsaan Keratong Satu ke rumah mreka di ladang Peetih, di sini.

“Apabila smpai ke tmpat kjadian mot0sikaI berknaan hiIang lmbangan dan tmbang di atas jmbatan, pada masa sama kedua-dua mnngsa terjtuh ke dalam sngai,” katanya di sini, hari ini.

Beliau berkata, difhamkan mot0sikaI yang ditnggang mereka dikatakan hiIang lmbangan kira-kira Iima meter lagi hndak sampai ke teblng menybabkan ketiga-tiga mereka terjtuh, dan dua mngsa yang masih keciI trus terjrumus ke daIam sungai.

Katanya, terdapat jarlng yang dipsang pada klri dan knan jmbatan gntung itu tetapi difhamkan aklbat kurang penyIenggaran, terdapat Iubang bsar di beberapa tmpat sepnjang jmbatan itu.

Mohd Isa berkata, jmbatan itu serlng digunakan pendduk setmpat sebagai laIuan plntas memndangkan jaIan raya agak jauh, dan difhamkan lbu mereka terseIamat dalam kjadian itu apabila dia tersngkut di jarlng.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*