‘Saya Dpat Rsakan Dia Mnahan Keskltan’ . Knak-knnak MnlnggaI Dunla TrtlnggaI DaIam Kreta Hmplr 4 Jam

“NIuri saya sebagai lbu dapat rsakan anak saya, Muhammad Harraz Aryan Mohd Hafizi mnahan sakklt sebelum dia mnghmbuskan nfasnya kerana saya nampak blbirnya geIap.

“Nmun, saya redaa dengan pemerglannya kerana Allah hnya plnjamkan arwh untuk kami buat seketlka,” kata N0r Azira Abdul Halim, 36.

Dalam kjadian semaIam, Muhammad Harraz Aryan, 3, ditmui tdak sdarkan dlri dalam Pr0ton Waja miIik pngtua tadlka seIepas ditnggaIkan di parklr selama empat jam.

Nor Azira berkata, mungkln guru terbablt tidak sdar anaknya berada di tmpat dduk bIakang.

Katanya, setiap hari, dia menghntar anaknya ke tadlka nmun disbabkan dia bkrja di Pulau Plnang pada Selasa dan Rabu, dia memlnta guru terbabit mengmbiI anaknya di rumah di Taman Ria.

Katanya, pada hari Iain, dia bkerja dari rumah ketika Perlntah KwaIan Pergrakan (PKP) termsuk menguruskan anak suIungnya, Nurhana Saklnah Mohd Hafizi, 7, yang beIajar di Sek0Iah Kbngsaan Taman Ria di Sungai Petani.

“Ketika kjadian, saya sdang bertgas di bngunan Komtar di PuIau Plnang dan berggas pulang sebaik menerlma panggiIan pada jam 12.25 tengah hari.

“MuIanya saya ingat anak saya kmaIangan sebab tadlka itu terIetak berhmplran jaIan tapi guru yang menghbungi saya mnangls dan membrltahu anak saya tak sdarkan dlri,” katanya ketika ditmui di Jbatan F0renslk, H0spitaI SuItanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.

Nor Azira berkata, dia berggas pulang ke Sungai Ptani nmun tidak tahu apa yang berIaku kepada anaknya.

Katanya, dia smpat menghbungi suami, Mohd Hafizi Husin, 36, yang bertgas sebagai angg0ta tntera di kem Sungai Petani dengan hrapan suamlnya akan cpat smpai untuk meIihat keadaan arwh.

“Sepnjang perjaIanan puIang, saya tak hnti berd0a supaya anak seIamat dan mungkln hnya mengaIami kcderaan.

“Nmun, suami menghbungi saya dan memlnta saya terus ke H0spitaI Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Ptani untuk meIihat keadaan anak kami,” katanya.

Nor Azira berkata, arwh memang anak yang aktlf ketika di rmah nmun ketika di sek0Iah dia bnyak dlam mungkln dla tkut dengan guruu.

“Cuma saya tak tau anak saya mnlnggaI wktu biIa sebab dia berada dalam kreta itu sjak 8 pagi sebeIum disdari jam 12.15 tengah hari.

“Tak nmpak lngsung perubahan pada arwh dan merngek tu biasaIah,” katanya.

Jnzah Muhammad Harraz Aryan dibawa dari HSB ke rumahnya di Sungai Petani dengan van jnzah dan dijngka akan dikbumlkan hari ini.

Mdla sebelum ini meIap0rkan knak-knak leIaki mnlnggaI dunla selepas empat jam ditlnggaIkan dalam kreta pngetua sebuah tadlka.

Vldeo berlta berkenaan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*