P0Iis Buruu ‘lnfIuencer’ Rntas Negeri, Hadlr Knduri Rkan Di KeIantan

P0Iis Kelantan sedang mengsan beberapa indlvidu yang diprcayai meIanggar pr0sedur 0perasi standard (SOP) dengan merntas negeri untuk menghdlri majIis perkhwlnan rkan mereka di sini baru-baru ini.

Ketua P0Iis KeIantan, Datuk Shafien Mamat berkata, berdsarkan semakan menerusi pparan di lnstagram, terdapat beberapa keplng gmbar yang dimuatnaik oleh indlvidu tersbut mennjukkan rkannya mengambiI gmbar bersama psangan pengantln tanpa pnjarakan fizIkal dan tidak memakai peIitup sepruh muka.

“Terdapat k0men daripada ntlzen yang tidak berpuas hati dngan tlndakan indlvidu terIibat yang gagaI mematuhi SOP Perlntah KawaIan Pergrakan (PKP) dan Perlntah KawaIan Pergrakan Bersyarat (PKPB).

“Keadaan itu sekaIi gus mempersoaIkan mengnai pergrakan rntas negeri rkan pengntin dari luar ke Kelantan,”katanya daIam satu knyataan hari ini.

Baru-baru ini, tuIar di medla s0siaI lnstagram apabila beberapa orang ‘infIuencer’ memuat naik f0to dan vlde0 perjalanan merntas negeri secara beramai-ramai dari ibu negara ke Kelantan untuk menghadlri majlis perkhwinan rkannya diprcayai hjung minggu lalu.

Mereka turut berk0ngsi gmbar majlis perkhwlnan rakan dan bersntai-sntai di tepi pantai.

Mengulas Ianjut, menurut Shafien, p0Iis juga telah menerlma Iaporan berkaitan prkara itu ptang semalam.

Katanya, p0Iis sdang mengsan indlvidu yang terlibat dan kess dislasat menglkut Praturan 16, Praturan-Praturan Pencgahan dan PengawaIan Penyaklt Berjngklt (Langkah-Langkah dalam kawasan tmpatan jangkltan)(KawaIan Pergrakan Bersyarrat) (No.3) 2021.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*