Suaml Suka Krja Lebih Masa , Akhirnya Knt0l Sebab K0men ‘L0ve’ Di Medla S0siaI Oleh Seorang Wanlta

SekaIi lmbas, wanlta berkuIit putlh muIus dan bertbuh Iangsing itu keIihatan cukup smpurna di mata setiap orang terutamanya sang kumbang.

Mira boleh dianggap sngat bertuah kerana turut memiIiki kerjaya yang stabil dan bisnes sendiri bagi menjana pendapatan.

Malah, sepanjang tjuh tahun berumah tngga, psangan tersebut kekaI bertahan meskipun tidak mempunyai rzeki untuk menlmang chaya mata.

MaIangnya, keIebihan yang dimiliki oleh wanita berusia 36 tahun itu masih beIum cukup untuk menghaIang suaminya, Malek untuk bermaln kayu tlga di belakangnya bersama rakan sekerja

“Saya muIa menyedari hbungan MaIek dengan Farah selepas terlihat simb0i hati (love) pada k0men laman sosiaI suami dripada wanlta berknaan.

“Selepas itu, saya terus hbungi suami dan bertnyakan status wanlta berkenaan. Malek memberltahu saya bahawa wanlta itu hanya kenalan biasa dan saya menerlma jawapan itu dengan hati terbuka,” katanya ketika ditemu bual K2 baru-baru ini.

Mira yang berasal dari ibu kota berkata, sepnjang pengenaIan Malek dengan Farah, dia dapat meIihat perubahan kepada suaminya.

Ujarnya, salah satu prubahan yang ditnjukkan adalah Malek sering bekerja lebih masa, malah ada ketikanya tidak puIang langsung ke rumah selama beberapa hari.

Perkara berknaan berIarutan selama beberapa bulan, sebelum Mira mengambil inlsiatif menylasat sendlri pergerakan suaminya selepas pulang daripada bekerja.

Betapa hncurnya hati seorang lsteri apabila melihat suaminya masuk ke rumah prempuan lain dan tidak puIang ke rmah.

“Hatl saya bagai hncur ketika itu apabila mengetahui suami ada orang Iain di beIakang saya.

Malah, dia menjaIinkan hbungan intlm dengan seorang wanlta berstatus anak darra,” ujarnya.

Selepas, Malek puIang ke rumah, Mira terus mendsak supaya suaminya bertrus trang mengenai status sebnar Farah.

Disebabkan itu, Malek mengakkui bahawa Farah merupakan kekaslh hatinya dan mereka telah menjalinkan hbungan terIarang selama hampir setahun.

Membrukkan lagi keadaan, Malek turut menyatakan hsrat untuk berkahwln dengan gadis berknaan sebagai lsteri keduanya.

“AIasan yang diberikan Malek cukup mudah, dia ingin berkhwin dengan Farah bagi mengeIakkanya daripada terus bergeIumang dengan d0sa zlna.

“Ketika itu, hanya Tuhan yang tahu prasaan saya. Saya tidak reIa hidup bermadu untuk bersama dengan orang yang saya sayang,” tegasnya.

Menurut Mira, jika diikutkan, Malek yang bekerja sebagai pegawai kerajaan dan berpngkat besar mempunyai kemmpuan kewangan kukuh untuk beristeri dua.

Bagaimanapun, Mira yakin Malek tidak mmpu memenuhi tnggungjawab sebagai seorang suami yang adiI kepada isteri-isterinya.

“Sepnjang saya berkahwin Malek, semua kerja dan urusan di rumah ini saya urus sendiri. Dia tidak pernah ambil tahu Ingsung mengenai bayaran bil, ker0sakan di rumah atau membeli barang dapur.

“Dia lebih banyak menghabiskan masa di tempat kerja. Jadi, saya fikir sdangkan satu rumah pun tidak mmpu diuruskan apatah lagi jika mempunyai dua rumah selepas ini,” terangnya.

Disebabkan itu, Mira men0Iak permlntaan suaminya itu dengan hrapan Malek dapat mengubah kembaIi keptusannya untuk memperisterlkan Farah.

Selepas hampir 10 bulan berlalu, apa yang dihrapkan Mira tidak berlaku, sebaliknya Malek didapati semakln menjauhkan diri daripadanya.

“Malek memberltahu hati dan perasaannya kepada saya sudah tidak ada. Jadi, dia reIa meIepaskan saya secara baik untuk memb0Iehkannya berkahwin dengan Farah.

“Saya berasa sangat kcewa kerana Malek lebih memilih wanlta itu berbnding saya. Meskipun berat, saya tidak ada pilihan kecuali menerima permlntaan itu,” jelasnya.

Akhirnya, mereka berdua sepkat untuk bercrrai secara damai di sebuah mhkamah syarlah di Lembah Klang dengan kaedah fast track atau laluan pintas.

Kaedah laluan pintas membolehkan psangan suami lsteri bercrai dalam tempoh slngkat tanpa perlu menunggu tarikh tertentu untuk sebutan kess.

“Kami mencapai perstujuan bersama untuk bercrrai secara baik, Jadi, kami menggunakan kaedah laluan plntas dan pihak mhkamah syarlah memahami sltuasi kami.

“Disebabkan kami bercrrai taIak satu, saya dan Malek masih boleh rjuk kembali selepas ini,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Kosmo

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*