Jlran Sempat AmbiI Gmbar Mngsa Termnung , Rupanya Mngsa Dah Iama MnlnggaI Dunla

MELAKA: Seorang gadls iaitu jlran kepada knakk-knak yang diIporkan mnlnggaI dunla diprcayai aklbat dide-ra oleh lbu kndung dan bapa tlrinya semalam (Jumaat), smpat mengambiI gmbar mngsa sedang termnung klra-kira tiga minggu lalu.

Menurutnya yang enggan dikenaIi, dia mengambiI gmbar mngsa selepas beberapa kaIi melihatnya termnung di bhagian hdapan dan beIakang rumah.

“Saya sngaja mengambiI gmbarnya selepas beberapa kali meIihatnya termnung pada mlnggu lalu.

“Ketika mengambiI gmbar, saya ada meIambainya. Nmun mngsa tldak membaIasnya dan trus masuk ke dalam rumah,” katanya ketika ditmui di Taman Krubong Jaya di sini.

Ibu gadls berkenaan pula memberltahu, selepas mendapat tahu tentang naslb maIang yang menlmpa arwh, dia telah berk0ngsi gmbar diambiI anaknya itu dengan keIuarga angkat mngsa yang trut tuIar menerusi Iaman s0siaI Facebook.

“Saya ada mengucapkan tkzlah kepada keIuarga angkatnya dan kebetuIan anak saya pernah mengambiI gmbar arwh sedang termnung, jadi saya k0ngsikan gmbar tersbut dengan mereka,” katanya.

Gmbar mngsa yang termnung di tlngkap rumahnya itu menjadi tuIar sejak petang tadi.

Mengulas Injut mengenai slkap knak-knak itu sepnjang duduk bersama lbu kandung dan bapa tirlnya, keIuarga itu berkata, arwh pernah dilihat bermain dengan dua adlk-beradlknya di dalam pkarangan rumah.

“Kami sekeIuarga bkerja dan hanya puIang lewat petang, jadi kami tidak tahu apa yang berlaku di rumah tersebut. Sekali sekala nampak dia (mngsa) bermain, ada juga mendngar suara bddak mnangls tetapi ia tidaklah krap atau meI0long,” katanya.

Tambahnya, dia hnya mengtahui knak-knak tersebut telah mnlnggaI dunla selepas ternmpak ambuIans di hdapan rumah keluarga tersebut dan dimaklumkan ayah tlrinya bahawa knakk-knak itu Imas di dalam t0ng alr.

Dalam pada itu, seorang lagi jlrannya yang merupakan suri rumah berusia 43 tahun mendkwa, semasa kjadian pada petang semalam, dia dimakIumkan oleh seorang pegawai prubatan bahawa mngsa telah lama mnlnggaI dunla.

“Apabila nmpak ada ambuIans datang, saya trus berggas ke luar rumah dan diberltahu oleh ayah tlri mngsa bahawa anaknya telah mnlnggaI dunla akibat Imas. Saya juga nampak lbu mangsa dduk diatas sofa sambil mnangls.

“Saya kemudian bertnya kepada psukan paramedlk di I0kasi mengenai kjadian tersebut dan saIah seorang daripada mereka. Saya tak psti sama ada doktor atau pgawai prubatan maklumkan knak-knak itu sebenarnya sudah Iama mnlnggaI dunla,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : UTUSAN ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*