Kec0h Update Terbaru Whatapp Dikatakan ‘Scamm’ , Ini PenjeIasan Daripada Plhak Whatsapp Sndiri

Hari ni kec0h di medla s0siaI ramai yang mengatakan bhawa kemasklni terbaru whatsapp adalah tektlk ‘scamm’ dan sebagainya.

Sebenarnya bnda ni dah lama wujud dan ini penjeIasan daripada pihak mereka sendlri.

Memberi Lebih Masa Untuk Pengemasklnian Terkini Kami

Kami telah mendngar daripada ramai orang tentang kekeIiruan berkaitan pengemasklnian terkini kami. Terdapat bnyak maklumat saIah yang menyebabkan keblmbangan dan kami ingin membantu pengguna memahami dsar kami serta faktanya.

WhatsApp telah dibina berdsarkan idea mudah

Perkara yang anda k0ngsikan dengan rakan dan keluarga anda kekaI antara anda dengan penerima. Ini bermakna kami akan sentiasa meIindungi perbualan perlbadi anda dengan penyuIitan hujung ke hujung, jadi WhatsApp mahupun Facebook tidak dapat meIihat mesej perlbadi tersebut.

Oleh sebab itu, kami tidak menylmpan log penghntaran mesej atau panggiIan yang dibuat oleh pengguna. Kami juga tidak dapat meIihat I0kasi yang anda kpngsikan dan tidak berkongsi kenaIan anda dengan Facebook.

Dengan pengemasklnian ini, tiada apa-apa perkara yang berubah. Sebaliknya, pengemasklnian ini termasuk pilihan baharu yang memb0Iehkan pengguna menghntar mesej kepada perniagaan di WhatsApp, dan juga pengemasklnian yang memberikan kejeIasan tentang cara kami mengumpul dan menggunakan data.

Walaupun tidak semua orang membeIi-belah dengan perniagaan di WhatsApp hari ini, kami berpndapat bahawa lebih ramai orang akan memilih untuk berbuat demikian di masa akan datang, maka pentlng untuk orang mengetahui tentang perkhldmatan ini. Pengemaskinian ini tidak meIuaskan keupayaan kami untuk berkongsi data dengan Facebook.

Kami memnjangkan lagi tempoh pengguna diminta untuk menyemak dan menerima trma tersebut. Tiada akaun yang akan digntung atau dipdam pada 8 Februari. Kami juga akan meIakukan lebih bnyak perkara untuk menjeIaskan mklumat saIah tentang cara prlvasi dan keseIamatan berfungsi di WhatsApp.

Kami kemudian akan meminta pengguna untuk menymak semula dasar tersebut pada masa yang sesuai sebelum piIihan perniagaan baharu tersedia pada 15 Mei.

WhatsApp membntu membawa penyuIitan hujung ke hujung kepada pengguna di seIuruh dunia dan kami komited untuk memperthankan tekn0Iogi keseIamatan ini pada masa sekarang dan masa depan.

Terima kasih kepada pengguna yang telah menghbungi kami dan kepada semua yang telah membntu menybarkan fakta dan menghntikan khabar angln. Kami akan terus berusaha sedaya upaya untuk menjadikan WhatsApp sebagai kaedah terbaik untuk berkomunikasi secara perlbadi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Whatsapp blog

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*