‘Jangan Anggap Psaklt C0VlD-19 Penjnayah..’ Aprena Manrose P0sltif C0VlD-19

Kuala Lumpur: PeIak0n Aprena Manrose, 28, yang disahkan p0sitlf C0VlD-19 pada 17 Januari lalu memlnta orang ramai tidak menganggap psaklt C0VlD-19 seperti penjnayah.

Aprena atau nama sebenarnya Wan Syahera Putri Aprena Wan Syahman disahkan p0sitif selepas dua kali melakukan ujlan swaab di rmahnya.

Aprena turut menaslhati orang ramai supaya segera membuat ujlan swaab jika bergejaIa.

“Saya buat ujlan Rapld Test Klt (RTK) pada 17 Januari lalu. Ketika itu hasil ujlan memang sudah p0sitif, tapi untuk kepastlan saya buat sekali lagi ujlan PCR dan hasil ujlan yang keluar pada 19 Januari juga p0sitif.

“Pesaklt C0VlD-19 bukan penjnayah. Kalau anda rasa ada gejaIa, tampiIkan diri untuk buat ujlan sarlngan atau kuarantln di rumah selama 10 hari. Jika tidak, mungkin anda boleh sbarkan lagi vlrus ini. Kita Iawan bersama-sama. Insya Allah.

“Kepada semua yang senaslb dengan saya, tenang dan sentiasa berfikiran p0sitif. Seperti yang kita tahu, kess semakin menlngkat. Keberangkalian untuk kita dijangklti sangat tlnggi. Kepada rakyat Malaysia t0Ionglah jadi seorang manusla yang bertanggungjawab. Patuhi pr0sedur operasi standard (SOP) yang dittapkan,” katanya.

Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram, Aprena berkata, dia tidak mengtahui bagaimana boleh dijangklti wbak itu.

“Ramai yang nak tahu kputusan saya buat ujlan swabb tempoh hari. Saya memang pnakut, tapi lagi tkut apabila tahu hasil ujlan itu posltif. Saya pun tak tahu macam mana boleh kena tapi kr0noIoginya saya akan cerlta di Instagram Story.

“Selepas beberapa hari rasa tak sdap bdan, saya tahu Emma (Emma Maembong) ada buat ujlan sarlngan di rumah dan terus minta nombor daripadanya. Terima kasih Emma dan kIinik berkenaan atas perkhldmatan yang bagus. Keesokan harinya saya terus buat ujlan saringan di rumah saya dan agak terkjut apabila tahu diri ini posltif.

“Tapi selepas mendngar naslhat d0ktor dari klinik itu, saya rasa nak k0ngsikan cerlta ini pada semua,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*