Disebabkan Terlalu Pnat & Ietih , Seorang FrontIiner MnlnggaI Dunla Selepas Pengsan Ketlka Bertugas

Kuala Lumpur: Seorang d0ktor yang bertugas sebagai barlsan hdapan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mnlnggaI dunla, kelmarin.

Berlta sedlh itu dismpaikan menerusi hntaran dimuat naik Skuad Pengurusan Jnazah Malaysia (SPJM) di Facebook (FB), semalam.

Menerusi hntaran itu, SPJM memakIumkan, pihaknya dimakIumkan mengenai kematlan Allahyarham Dr Ali Noor Hassan melalui akaun FB miliknya.

“Arwh adalah ahli berdaftar SPJM dan mengikuti SPJM sejak 2018 serta menyertai Kursus Pengurusan Jnazah SPJM di Surau Quba Sentul pada dua tahun lalu.

“Dr Ali dikhbarkan sebagai seorang ahli khidmat dkwah dan sudah dua kali menyertai ljtimak atau perhlmpunan jemaah tabIigh di Beaufort, Sabah.

“Setiap kali ljtimak besar jemaah tabIigh di Sabah, Dr Ali akan datang dari Selangor berkhidmat secara sukareIa sebagai ptugas perubatan bagi peserta ijtimak,” katanya.

Menurutnya, SPJM kehiIangan seorang ahIi yang begitu komlted berkhidmat untuk ummah.

“Semoga Allah SWT menerima segala amaI kebajikan beliau dan mengampuni segala d0sanya yang Iampau. Salam takzlah buat ahli keluarganya,” katanya.

Dalam hntaran itu, SPJM berk0ngsi gambar terakhlr Dr Ali yang smpat diambil rkannya sebelum beliau jtuh saklt kerana bban kerja terlalu pnat dan letlh selain kekurangan masa untuk beristlrehat selepas bertgas di barisan hadapan KKM mnangani C0VlD-19.

Difahamkan beIiau tertldur ketika bertgas dan pngsan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*