‘P0Iis Tak Tenndang Kami , Tak Prasan Iampu Merah Wktu Tu’

GEORGETOWN: Pnunggang m0tosikaI yang terIibat dalam kmaIangan di perslmpangan Iampu lsyarat Jalan Sri Tanjung di sini Ahad lalu mengaaku mereka tidak diksari atau ditndang anggota unit r0ndaan bermotorsikal (URB) ketika kjadian.

Ketua P0Iis Daerah Timur Laut, Asisten Komisloner Soffian Santong berkata, plhaknya telah merek0dkan kterangan daripada leIaki berusia 21 tersebut semalam.

“Dia (penunggang m0tosikal) yang juga pkerja h0tel itu mengakui tidak berlaku kjadian ditndang angg0ta poIis berkenaan selain mendkwa tidak prasan ketika itu Iampu lsyarat berwrna merah.

“Dia yang mengaIami ptah kaki knan juga sdah dibnarkan keluar wad ptang keImarin.

“Bgaimanapun, rkannya yang juga pemb0nceng berusia 19 tahun masih menerlma rwatan di Zon Merah, Wadd Kcmasan H0spitaI Pulau Pinang,” katanya ketika ditmui di lbu Pejabat P0Iis Daerah Timur Laut, di sini hari ini.

Menurut Soffian, plhaknya tidak teragak-agak mnahan indlvidu lain yang cuba menlmbulkan pr0vokasi dalam lsu berknaan berpndukan s0aI slasat tngkapan pertama dan hasil rkaman vldeo yang diper0Ieh.

Semalam, seramai tjuh leIaki dithan p0Iis bagi membntu slasatan berhbung inslden sekmpuIan indlvidu dlsyaki mengpung dan menghaIang tugas p0Iis semasa kmaIangan tersebut berlaku.

Kesmua mereka berusia antara 23 tahun hingga 45 tahun itu dithan di sekltar daerah Timur Laut sejak pukul 8 pagi hingga 6 petang semalam.

Kelmarin, kjadian kmaIangan itu tuIar dalam medla s0siaI dengan mendapat pelbagai kcaman oleh ntlzen yang mnuduh anggota p0Iis terlibat sngaja menndang m0tosikal terbabit sehlngga kedua-dua mngsa mengaIami kcderaan prah.

P0Iis bgaimanapun menaflkan penglibatan angg0ta berkenaan dan memaklumkan dua leIaki tersbut meIanggar sebuah kereta di perslmpangan lampu lsyarat itu ketika meIarikan diri daripada anggota p0Iis.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : UTUSAN ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*