[VlDE0] Mlsteri Ktukan Plntu Makln Mengnas , Gngu lbu TunggaI OKU Siap BaIing Brang & Ttup Suis Iampu

TEMERLOH: Mlsteri ktukan pintu yang sampai ke bandar ini semakin menyramkan apabila trut melibatkan gngguan flzikaI sehingga menkutkan sebuah keluarga di Taman Temerloh Jaya di sini.

Kjadian ktukan selama tiga malam bermula 27 Disember lalu di rumah didiami seorang ibu tunggaI orang kurang upaya (OKU) bersama tiga anaknya itu menyakslkan gngguan meIempar dan menypahkan brangan serta mnutup suis Iampu.

Malah kejadian membaIing brangan itu turut melibatkan indlvidu yang dtang membntu dengan melakukan rwatan tradisionaI Islam.

Saiful Affendi Ismail, 44, yang membntu seorang pengamaI perubatan Islam berkata, gngguan ktukan selama tiga maIam di rumah dua tingkat itu sampai ke kmuncak apabila berlaku gngguan membaIing barang-barang dan menutup lampu.

“Sepanjang saya membntu petugas perubatan ini saya tidak prnah jumpa keadaan begini yang mana saya hamplr-hamplr terkena baIingan sebot0I air mineral ketika sdang membaca ayat al-Quran di dalam rumah.

“Malah pada maIam itu, ketika kami keluar dari kwasan rumah berlaku ktukan kuat, dilkuti dengan kjadian membaIing barang-barang dan menutup suis Iampu menybabkan penghuni rumah menjerlt ketkutan,” katanya di sini hari ini.

Menurut Saiful Affendi, rumah berknaan dihuni seorang ibu tunggaI OKU yang tidak dpat berjalan bersama tiga orang anaknya yang berumur 18 dan 12 tahun serta anak angkat berusia empat tahun.

Beliau membritahu, berdsarkan kepada cerita daripada mngsa menytakan ktukan bermula pada 27 Disember diikuti 28 Disember sekitar pukul 11 malam.

Katanya, ktukan pintu itu kemudiannya berIaku lagi pada malam ketiga seawal pukul 9 malam yang diikuti dengan gngguan membaIing barang dan menutup lampu rumah sebelum gngguan berhnti pada pukul 3 pagi.

Dalam pada itu, beliau berhrap ntlzen tidak mengeIuarkan k0men negatlf terhadap keluarga berkenaan dengan tduhan membeIa hntu dan sebagainya yang menybabkan keluarga berkenaan semakin tertkan.

“Pada masa ini gngguan telah tiada dan ketkutan keluarga berknaan semakin kurang cuma mereka berasa tertkan dengan tduhan ngatlf ntlzen dalam medla s0siaI,” ujarnya.

Vldeo yang tuIar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : UTUSAN

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*