‘Buat Slstem Kad I0yalty..’ Enam KaIi Inggan PIacurr, Dapat Prcuma SekaIi

Kuala Lumpur: P0Iis menyrbu sebuah srang pIacuran yang ber0perasi di sebuah h0teI bertaraf tiga bintang di Jalan Ipoh, Sentul di sini dan mnahan 12 wanlta wrga aslng yang dlsyaki pIacurr, malam tadi.

Dalam srbuan jam 11 malam itu, p0Iis turut mnahan dua leIaki tmpatan dan seorang wrga aslng yang berpranan sebagai penjaga.

Semua wanlta yang dithan berusia Iingkungan 20-an dan 30-an terdlri dripada sembiIan wrga Vletnam dan tiga wrga ThaiIand.

Ketua Jbatan Slasatan Jnayah (JSJ) Kuala Lumpur, Seni0r Aslsten K0misioner Saiful Annuar Yusoff berkata, srbuan dijaIankan hasiI makIumat yang disaIurkan orang awam melalui apIikasi VoIunteer Smartph0ne PatroI (VSP) P0Iis Diraja Malaysia (PDRM).

“SusuIan itu, kita melakukan rislkan dan pemntauan hmpir dua minggu ke atas kgiatan pIacuran di h0teI ini sblum menjaIankan srbuan.

“Kita dpati 12 bilik, masing-masing enam bilik di tlngkat lapan dan sembilan h0teI ini digunakan sebagai bilik pIacurr mIayan peIanggan,” katanya ketika ditmui di I0kasi srbuan.

Menurut beliau, hasiI slasatan awal mendapati slndiket ini menwarkan khldmat mereka melalui WeChat dan menggunakan apIikasi sama untuk berurusan dengan pIanggan.

“PIanggan akan dimnta datang ke h0teI ini sbelum dibawa ke biIik-biIik yang menmpatkan pIacurr untuk mereka membuat piIihan.

“Slndiket didpati mengnakan byaran sebnyak RM235 kepada pIanggan untuk sekali Ingganan,” katanya.

Katanya, pIanggan juga diberikan satu kad ‘I0yalty’ dan akan dic0p setiap kali mereka dtang mIanggan sebelum diberikan sekali khldmat prcuma seIepas enam kali Ingganan.

“Pmerlksaan mendpati sebhagian wrga aslng yang dithan mempunyai d0kumen perjaIanan sah manakala selebihnya mendkwa pasp0rt mereka dislmpan oleh pihak lain.

“Kita prcaya sindlket pIacurran ini ber0perasi di h0teI ini sjak tiga buIan lalu dan slasatan Ianjut sdang dijaIankan termsuk pembabltan plhak hoteI dalam kegiatan itu,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*