‘Saya Sudah Ckup GiIa Atas Pntas Haritu..’ Kamal Adli, Uqasha Dedah Tarlkh Nlkah

PETALING JAYA – Selepas meIamar aktres jeIita, Uqasha Senr0se secara Ingsung dalam program Anugerah MeleTOP Era 2020 minggu lalu, peIakon Kamal Adli menddahkan dia bakaI menamatkan zman bujang dengan gadls piIihannya itu pertngahan tahun depan.

Prkara tersebut dimaklumkan secara eksklusif oleh Kamal atau nama sebenarnya, Ahmad Kamal Ahmad Adli, 34, kepada Kosmo! semalam.

“Buat masa ini, tarlkh terpksa dirhslakan dahuIu sebab masih berblncang dengan kedua-dua keluarga.

“Namun, jika tiada araI meIintang, Insya-Allah kami akan bernlkah pada pertngahan thun depan selepas AidiIfitri,” kata peIakon Perempuan Tanpa Dosa itu.

Aidilfitri dijngka disambut pada 1 Syawal, 13 Mei 2021.

Bagaimanapun, Kamal mengharapkan doa yang baik-baik daripada semua pemlnat agar urusan perkahwlnannya dengan Uqasha Senrose atau nama sebenarnya, Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 28, dipermudahkan.

“Sebenarnya, saya tidak brani nak cakap lebih-lebih sebab keIuarga masing-masing sedang uruskan haI ini.

“Saya sudah ckup giIa atas pntas ketika meIamar Uqasha. Saya cuma minta doa yang baik-baik daripada pemlnat,” ujarnya secara berseIoroh.


Sementara itu, Kosmo! turut mendpatkan reaksi daripada Uqasha sendiri.

Menurut Uqasha, urusan pernlkahan lebih baik ditntukan Kamal kerana dia seorang leIaki.

“Lebih baik tanya Kamal sendiri sebab tak manls untuk saya ber­suara lebih sebagai seorang wanlta. Cukuplah apa yang digmbar-gemburkan ketika saya diIamar secara langsung tempoh hari.

“Selebihnya, seperti tarlkh majlis, persiapan dan sebagai­nya biarlah kami uruskan sendiri tanpa menghb0hkan kepada umum,” ujar Uqasha yang juga kakak kepada pelakon Nelydia Senrose.

Kamal dan Uqasha Senrose mula dig0sipkan berclnta sejak mereka digndingkan dalam drama Setelah Terlafaznya Akad arahan Michael Ang tahun lepas.

G0sip cinta mereka semakin bertiup kncang apabila kembali digndlngkan sebagai teraju utama menerusi drama Prmpuan Tanpa D0sa yang berakhir sia­rannya bulan lalu.

Pada Oktober lalu, Kamal dan Uqasha dalam sebuah vlde0 yang dik0ngsikan pengarah drama terbabit, Michael Ang mengakui ada menghdiri kursus pra­perkahwlnan.

Sebelum ini, beberapa seIebriti pernah membuat kjutan meIamar kekasih menerusi siaran langsung termasuk akt0r Paskal, Hairul Azreen yang meIamar kekasihnya, Hanis Zalikha pada pr0gram Ggar Vaganza.

Selain itu, seIebriti popuIar Awal Ashaari juga pernah membuat kjutan meIamar kekaslh hatlnya, Scha Al-Yahya secara Iangsung pada program Pr0paganza.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*