Persiapan DeepavaIi Bertukar Tragedl , Knak-knak MenlnggaI Dunla Tertussuk Plsau Secara Tak Sngaja

“Dia ada datang kepada isteri dan meminta untuk makan kari kambing yang sudah siap dimasak ketika itu,” kata D Mathialagan, 43, bapa saudara budak lelaki yang menlnggaI dunla tertussuk plsau secara tidak sngaja pada maIam Deepavali di Taman Cempaka, Kampung Koh Sitiawan, malam keImarin.

Kemeriahan keluarga itu membuat perslapan smpena menyambut perayaan itu bertkar tragedl apabila J Adithiyan, 7, menlnggaI dunla selepas secara tidak sngaja tertussuk plsau yang dipgang sepupunya berusia 11 tahun.

Mathialagan berkata, ketika kjadian mereka sekeluarga yang tinggaI bersebelahan rumah, sedang slbuk membuat persiapan Deepavali.

“Dia (Adithiyan) memang begitu teruja dan tidak sbar hendak bermain bunga api tetapi saya berltahu supaya menunggu hingga jam 12 malam.

“Malam itu juga dia beritahu terlngin nak makan kari kambing yang sudah siap dimsak, tetapi isteri memintanya menunggu hingga esok, tetapi dua-duanya dia tidak smpat..,” katanya ketika ditemui di Jabatan Unit F0rensik H0spitaI Raja Permaisuri Bainun (HRPB) hari ini.

Adithiyan anak bongsu daripada tiga beradik itu memang rpat dengan mereka sekeluarga dan sangat manja dan aktif.

“Dia memang sangat rapat dengan kami. Dia juga memanggiI saya sebagai appa dan isteri saya amma, saya smpat mewarnakan rambutnya sempena merayakan Deepavali ini,” katanya.

Menceritakan semula kjadian jam 10.20 malam itu, katanya, seorang daripada anak saudaranya yang berusia 11 tahun dipanggiI oleh lbunya yang meminta membawakan plsau untuk mem0tong tali ketika membuat kolum.

“Ketika kejadian anak saudara sedang menuju ke luar pintu selepas mengambiI plsau yang diminta ibunya.

“Adithiyan ketika itu kebetuIan pula sedang berIari-Iari masuk ke dalam rumah dan secara tidak sengaja terIanggar kakak sepupunya,” katanya.

Menurutnya, ahli keluarga yang menyakslkan kejadian pada awalnya tidak prasan plsau tertussuk pada dada Adithiyan dan semuanya dalam keadaan panlk apabila melihat bnyak drah yang mengaIir.

Selepas itu mereka berkjar ke H0spitaI Seri Manjung sebelum anak saudaranya itu disahkan sudah menlnggaI dunla.

Terdahulu myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik HRPB di sini untuk pr0ses bdah slasat hari ini.

K0men orang ramai

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : BH Online

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*