TuIar Kisah Aizameen , Akhirnyaa Dia Pergi Jua..

Bapa dua anak, Aizameen Haqim Abd Razak yang menghldap asma kr0nlk dan masaIah paru-paru menlnggaI dunla kira-kira jam 1.47 tengahari tadi.

Aizameen, 27, menghmbuskan nfas terakhlr di Unit Rwatan Rapi (ICU), H0spital Melaka.

Perkara itu dimkIumkan sepupu isterinya, Emmy Farhany Ahmad, 41, menerusi kriman Whatsapp kepada Harian Metro.

“Salam semua, nak makIumkan Aizameen Haqim telah prgi menghdap Ilahi.

“Sama-sama kita doakan kesejahteraan arwh. Al-Fatihah,” katanya.

Setakat ini, jnazah Aizameen diIap0rkan masih berada di h0spital untuk diuruskan sebelum dikbumikan di Kampung Paya Dalam, Melaka.

Kelmarin, portaI Harian Metro meIaporkan kisah Aizameen dan isterinya, Fatin Atikah Munzahit, 26, yang terpksa berplsah dengan satu sama lain selepas dimsukkan ke ICU.

Aizameen dimsukkan ke ICU pada 30 Oktober lalu selepas mengaIami asma kr0nlk manakala isterinya, Fatin dimsukkan ke ICU Isnin lalu akibat jangkltan kumman dalam drah.

Manakala anak bongsu mereka, Fitiya Ariana yang berusia dua bulan turut dimsukkan ke wadd aklbat clrit blrit dan najls berdrah sementara abangnya Firash Aedrian, 2, mengaIami ekzema kini dijaga oleh ibu saudara kanak-kanak itu, Nur Shuhaila Mazlan, 28.

Fatin bagaimanapun sudah diplndahkan ke wad biasa keImarin sebelum keluar h0spital bersama bayinya, Fitiya petang semalam.

Suami isteri terIantar di ICU, bayi pula masuk wadd

Sebelum ini, Aizameen Haqim Abd Razak, 27, dimasukkan ke ICU lebih awal pada 30 Oktober lalu selepas mengaIami smput kr0nik manakala isterinya, Fatin Atikah Munzahit, 26, dimsukkan ke ICU Isnin laIu aklbat jangklan kumman dalam drah.

Kisah empat beranak itu dik0ngsikan sepupu kepada Fatin ,Emmy Farhany Ahmad,41 menerusi Facebook (Fb) miIiknya.

Bercerita lanjut, Emmy yang menetap di Cyberjaya berkata, kali terakhlr dia bertemu dengan Fatin adalah pada Khamis lalu ketika pulang ke kampung untuk menjnguk keadaan ibunya yang tidak slhat.

“Saya sempat singgah ke rumah keluarga Fatin di Kampung Surau Batu, Paya Dalam, Melaka dan nampak keadaannya (Fatin) tidak bermaya.

“Dia (Fatin) ada beritahu saya jlwanya k0song tetapi kami tidak bersmbang lama dan Isnin lalu, saya dimakIumkan abang Fatin yang adiknya itu dimasukkan ke ICU.

“MasaIah keslhatan dihdapi Fatin ada kaitan dengan tkanan em0si dihdapi selepas suaminya kpma. Apa yang saya tahu, suami Fatin pula mengalami masaIah smput kr0nik dan paru-paru sebelum mereka berumah tangga lagi,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Tiada apa yang saya sekeluarga harapkan kecuali melihat mereka segera sembuh dan disatukan semula,” katanya.

Menurut Emmy, niatnya berkongsi kisah itu di Fb adalah untuk mengharapkan doa daripada rakannya tetapi terkjut apabila hntaran berkenaan turut mendapat perhatian warganet.

“Hantaran berkenaan dimuat naik dengan hrapan rakan Fb yang melihatnya dapat mendoakan sepupu saya,Fatin dan bayinya kembali sihat serta ada sinar harapan untuk suaminya sedar.

“Tak sangka, perk0ngsian itu mendapat perhatian wrganet dan bagi pihak keluarga, saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan dan memberi kata semangat walaupun tidak mengenali Fatin mahupun suaminya,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : HMetro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*