Sayu Hati Perlstiwa Menlmpa Surya , Ebit Lew Bergegas Jumpa KeIuarga Mngsa. Ayah Mngsa Iuah Sesuatu

Tiga hari yang lalu , kita dikjutkan dengan berlta kematlan seorang rmaja prempuan yang menlnggaI dunla diprcayai dibnnuh oleh rakan baiknya sndiri.

Dalam kejadian itu, Siti Surya ditemui tertiarrap di hdapan televisyen di ruang tamu rumah dalam keadaan berImuran drah dan ptus prgeIangan tngan.

Mngsa yang ditemui adik perempuannya, Siti Nur Syuhada, 15, yang pulang dari sekolah kira-kira jam 2.30 petang, diprcayai dibnuh sspek yang msuk rumah berkenaan, sekitar jam 9 pagi.

Eblt Lew bergegas ke Hulu Terengganu jumpa keIuarga mngsa

Ckup terasa dngan perlstiwa tersebut , Pendakwah terkenal negara iaitu Ustaz Ebit Lew tidak ketlnggaIan untuk hadir menziarahi keIuarga mngsa.


“Sayu piIu sngat rasa hati perginya adik Siti Nur Surya. Sampai jer rumah mereka. Ayahnya terus datang peIuk saya mnangls. Terharru ustaz hadir ke sini. Saya pun tak than rasa sedlh. Ya Allah.

Saya tak dapat Iupa ustaz. Air mata asyik mengaIir jer crita tentang arwh. Arwh anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang saklt knser. Boleh urus seorang diri dibntu adik perempuannya tingkatan 3. Snggup k0rban belajar sebab nak jaga mak dekat rumah. Mandikan dan uruskan mak nya sentiasa. Maknya kenal saya. Katanya seIalu tengok saya walau dalam keadaan tak sihat.

Beratnya ujiian mereka. Tadi berk0ngsi kisah Nabi Yakob as kehiIangan Nabi Yusuf as. Klsah ujian Nabi saw yang kita cintai. Dapat berdoa bersama semua ahli keluarga. Saya beri sedikit sumbngan. Semoga Allah beri kekuatan buat seluruh ahli keluarga.” tulis beliau.

Orang ramai bersyukur kerana negara kita dilahirkan seorang seperti Ustaz Ebit Lew yang sentiasa ada disaat berlakunya kesusahan dalam negara kita.

Semoga Allah permudahkan segala urusan buat keluarga mngsa dan Ustaz Ebit Lew.

Sumber : Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*