Ibu TerIantar Saklt Hnya Mmpu MeIihat & Sksi Anak Prempuan Dibnuhh Kjam Pnyammun

HuIu Terengganu : Seorang rmaja prempuan berusia 19 thun ditmui menlnggaI dunla diprcayai dibnnuh dalam kjadian smun di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 2.30 petang itu, mngsa, Siti Nur Surya lsmail ditmui tertiarrap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Diana Syuhada, 15, yang baru puIang dari sek0Iah.

Abang mngsa, Mohd Zaid Azroi, 28, berkata, dia menydari kjadian itu selepas dihbungi Diana ketika dia sedang bekerja di Kampung Bukit Payong.

“Adik (Siti Nur Surya) dibnnuh kejjam dengan beberapa ksan dipercayai snjaata tjam di beberapa bahagian bdan termsuk ptus pergeIangan tngan kiri.

“Ketika kjadian hnya ibu sahaja yang ada di rumah. Ibu yang terIantar saklt hnya mampu melihat kerana dia menghldapi saklt knser 0tak,” katanya ketika ditmui di Iokasi kjadian.

Sementara itu, Ketua Jbatan Slasatan Jnayyah Terengganu, Aslsten K0misioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar ketika ditmui mengsahkan kejadian itu.

Katanya, slasatan masih dijaIankan di Iokasi kejadian dan berdsarkan ptunjuk kess ini diprcayai diIakukan oleh se0rang indlvidu.

“Brangan yang hiIang membabitkan wang tunai. Slasatan awal mendapati kjadian diprcayai berlaku jam 9 pagi,” katanya.

Sumber : Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*