Wan Maimunah Cari ‘Pragut’ Dlrinya 20 Tahun Lalu , Tetibe Nama ‘Bangshim’ Jadi Sebutan Ntlzen

PeIakon veteran Wan Maimunah meIuahkan hasratnya untuk bertemu kembali dengan indlvidu yang jadi ‘p3ragut’ dan pernah berIakon iklan dengannya, hampir 20 tahun lalu.

Wan Maimunah yang lebih mesra dengan panggilan ‘Ibu’ berkata, walaupun sudah hampir dua dekad, ikIan lak0nannya itu masih lagi memiliki lmpak.

“Walaupun sudah hampir 20 tahun, ibu sendiri tak sngka yang orang masih suka dan ingat setiap babak dimuatkan dalam ikIan itu.

“Kalau ada peIuang, saya terlngin sangat nak berjumpa dengan individu yang jadi ‘p3ragut’ itu. Mana tahu, kalau dia membaca berlta ini, sila hubungi saya” katanya kepada Harian Metro.

Wan berkata, vldeo ikIan khidmat masyarakat itu sedikit sebanyak dapat memberi perlngatan kepada orang ramai mengenai k3s ragut yang tidak pernah selesai sehingga ke hari ini.

“Sesuai dengan sltuasi sekarang, banyak juga k3s-k3s r4gut yang kembali berlaku dan ini sedikit sebanyak dapat memberi perlngatan buat kita semua,” katanya.

Berkongsi mengenai pengaIamannya berIakon dalam iklan khidmat masyarakat itu, Wan Maimunah berkata dia melakukan sendiri adegan aksi.

“Pihak pr0duksi nak sediakan tiIam untuk babak saya terjtuh selepas dir4gut, tapi saya toIak kerana nak bagi nampak reaIisitik.

“Lelaki yang berlak0n sebagai “p3ragut’ itu pun bukanlah peIakon. Jadi, ibu yang ajar dia bagaimana untuk menampakkan ad3gan r4gut itu seakan reaIistik,” katanya.

Terbaharu, Wan Maimunah tampil membintangi filem TV (FTV) berjudul FrontIiner bersama barisan pelakon lain seperti Azhan Rani, Beto Kusyairy dan ramai lagi.

Namun, nama ‘bangshim’ menjadi sebutan ntlzenIni berikutan karikatur yang diIukis itu memiliki rupa seiras pelakon terbabit.

Sumber : Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*