“Takkan 4 Minit Saya Nyanyl Semua Smbang, Mesti Ada Yang Sedap”

Sebelum ini hngat diperkatakan apabila tuIar nyanyian Nabila Razali yang ‘terkuciI’ ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua secara langsung sehinggakan rata-rata netlzen mempersoaIkan kemampuan vokaI penyanyi itu.

Cuba sedaya upaya untuk bangklt selepas dikrltik truk, namun Nabila akui k3cewa susulan kejadian itu. Ujarnya, ia merupakan lsu besar kerana dia tidak merncang untuk menyanyi seperti itu apatah lagi pertama kali membawakan lagu tersebut secara langsung

“Saya bangklt semula selepas apa yang jadi. Sejujurnya saya memang d0wn sangat-sangat dan saya perlukan satu hari untuk bangklt dan bekerja semula.

“Bagi sesetengah orang, mungkin mereka memandang perkara itu r3meh kerana mereka anggap saya dah blasa nyanyi seteruk itu.

“Tapi bagi saya ia merupakan lsu besar sebab saya tidak rancang untuk menyanyi seperti itu dan ia merupakan pertama kali saya menyanyikan lagu itu secara langsung,” katanya kepada Media Hiburan.

Dalam pada itu, Nabila meluahkan rasa syukur kerana masih ramai yang meny0kongnya. Ujarnya, jika diberi peIuang untuk mempersembahkan lagu itu dipentas besar, dia akan mempersiapkan diri dan perbaiki mutu nyanyian.

“InsyaAllah jika diberikan kesmpatan kenapa pula tidak. Jadi, saya perlulah persiapkan diri saya. Ini merupakan cbaran sebagai anak seni. InsyaAllah saya akan perbaiki lagi selepas ini.

“Apa pun yang terjadi jnganlah cari yang siIap je. Takkanlah 4 minit saya nyanyi semuanya sumb4ng. Mesti ada satu dua bahagian yang sedap,” katanya.

MV Peluang Kedua dah sejuta ‘views’

Memetik berita harian metro “Saya percaya MK jadi fakt0r tontonan berulang kali,” kata penyanyi, Nabila Razali yang turut rasa syukur apabila video muzik rasmi Peluang Kedua berjaya mencecah 1 juta tontonan di YouTube dalam tempoh 24 jam dilancarkan.

Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Mohd Razali, 27, berkata, ia satu pencapaian yang sangat bermakna sebagai penyanyi.

“Alhamdulillah, saya terh4ru kerana video muzik Peluang Kedua yang dimuat naik pada Selasa lalu mencapai 1 juta tontonan dalam tempoh singkat.

“Ia mengulangi kejayaan Pematah Hati pada 2017. Mungkin ia biasa bagi orang lain tapi ia satu kejayaan besar buat saya.

“Sebenarnya saya tidak meletakkan harapan terlalu tinggi kerana sebelum ini lirik video yang dimuat naik pada April lalu sudah pun mencecah 12 juta tontonan,” katanya.

Lagu ciptaan komposer dan penyanyi terkenal Hael Husaini dan MFMF ini turut menampilkan penyanyi rap MK K-Clique sebagai hero dan juga rakan duet untuk lagu baharu itu.

Menurut Nabila, dia tidak men0lak sambutan hangat lagu berkenaan juga disebabkan MK K-Clique yang sememangnya menjadi kegiIaan wanlta.

“Sudah tentu kredit bukan pada saya seorang kerana saya percaya MK juga menjadi fakt0r untuk orang ramai tonton muzik video ini berulang kali.

“Dia juga memberikan kerjasama dalam mempromosikan lagu ini sejak dimuat naik,” katanya.

Dalam pada itu, Nabila turut berterima kasih kepada pasukan produksi Ghzmsn Studio dan pengarah Lily Samsuddin yang bertanggungjawab memberi kualiti video terbaik.

“Selain kami juga, orang kuat di belakang tabir patut diberikan ucapan tahniah kerana kejayaan ini.

“Bayangkan banyak dug4an yang dilalui ketika proses penggambaran terutamanya bermain dengan cuaca yang ketika itu musim hujan dan sejuk di Cameron Highlands,” katanya.

Antara k0men yang ditinggaIkan oleh netlzen

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*