Abu Syaflq Sahut Netlzen Berd3bat,Tetap Dengan Pendlrian Mengenai Pendpatan Y0utuber

Kenyataan yang dikeIuarkan oleh pendkwah sensasl,Ustaz Abu Syafiq baru-baru ini menjadi buaIan hngat netlzen apabila beliau mengatakan pendapatan hasiI menjadi seorang Y0utuber kebanyakkannya hram.

Malah, Ustaz Abu Syafiq menyatakan bahawa pekerjaan itu tidak menjamln kesnangan hidup di dunia ini. Ujarnya, ramai Y0utuber diluar sana hidup mereka mer4na dan banyak lagi pekerjaan yang boleh dilakukan dan j4uhkan diri daripada menjadi Y0uTuber yang mendatangkan memfltnah.

Kenyataan oleh pendakwah itu sekaligus menimbuIkan rasa kur4ng senang di kalangan Y0utuber dan netlzen. Malah, ramai yang tidak berstuju dengan pendapat Ustaz Abu Syafiq itu dan meng3camnya.

Terbaru dalam satu perkongsian di Instagram, Ustaz Abu Syafiq mengatakan ramai yang s3ntap dengan kenyataannya itu. Susulan itu, dia mahu membuat perblncangan atau diskusi ilimah mengenai pendapatan Y0utuber.

“Ramai youtuber dan netlzen sntap tahap g4ban dengan statement saya. Ok saya sy0rkan kita buat diskusi atas Status saya tersebut. Mohon s4hut. Diskusi Ilmiah. DM/PM saya. Jangan t4kut anggaplah macam ala-ala yang kaIah d3bat tapi stay pr0vok menang konon. Cepat!

Ujarnya, sesiapa sahaja boleh tampil memberikan pandangan mereka dengan menghantarkan mesej peribadi kepadanya. Malah, Ustaz Abu Syafiq turut mengatakan kepada mereka supaya jangan t4kut untuk berd3bat dengannya.

Jelasnya lagi, dia tetap dengan pendiriannya dimana jadilah Y0utuber yang menjauhi fltnah dan hram. Katanya lagi, jika ingin menjadi Y0utuber buatlah kandungan yang memberi kebaikan dan kejar pendapatan yang halal.

“Saya tetap dengan pendirian saya dan ramai lagi. Jadilah Y0utuber yang menjauhi fltnah dan hram. Beryoutuberlah dengan kebaikan kerana ada halal ada hram. Kejarlah yang Halal. Saya tungguuu..jangan tkut!” tulisnya.

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*