[VlDEO] Lebih 3 Juta Tontonan,LeIaki Dedah Keglatan Kedai Judl Blmbang Nywa Terancam

Semalam telah kec0h dan viraI apabila pemilik Hot Burger Malaysia membuat siaran langsung di Facebook pagenya berkaitan dengan aktiviti jud1i haaram di Sungai Buloh.

Dalam video livenya itu, beliau seperti memberi gambaran bahawa pihak MBSA dan Ketua PoIis Sungai Buloh telah diberi rasu4h. Ini selepas Kedai Aceh yang menjual ro0kok seIudup masih lagi selamat berniaga di tempatnya. Sedangkan kedai burger diangkut oleh pihak MBSA.

“Kedai ro0kok seludup berhampiran dengan pejabat MBSA, tetapi pihak MBSA tidak adanya nak ambil tlndakan atau apa, yang dia nak k4cau ialah budak-budak burger.”

Dalam pendedahan tersebut, pemilik HBM mengatakan bahawa pihak PDRM membuat r0ndaan disana sini tetapi mereka tidak membuat r0ndaan di kedai mesln.

Ketika dia membuat r0ndaan menaiki kenderaannya, dia mendapati bahawa pusat jud1i telah tutup seketika apabila sedang kec0h membuat live.

“Katanya wah sudah tutup, ni mesti ada no telepon ni, PDRM suruh tutup sebab tengah kec0h di dalam facebook.”

Dalam last video tersebut, beliau mempersoalkan tentang warga aslng yang berniaga tetapi tidak pernah angkut stall mereka. Terang-terang dah jual ro0kok, tiada lesen tetapi pihak MBSA rilek je tak angkat. Khemah dibiar begitu sahaja.

Bismillah.. 1 jam selepas live ke 2… saya nampak kereta polis berhenti dihadapan kedai rokok seludup… nampak kedai rokok mula berkemas,ingat ada tangkapan, rupanya hanya lawatan mesra..ada juga kedai mesin judi dah mula tutup ada juga yg masih beroperasi, kita tengok malam ni pulak… saya amat berharap dengan video ini ketua polis negara ,menteri kdn,mbsa akan mengambil tindakan tegas terhadap anggota yang menjadi tali barut serta pengkianat masyarakat…

Posted by Hot Burger Malaysia on Sabtu, 8 Ogos 2020

Pihak MBSA sibuk k4cau orang melayu, habis diangkut Otai Burger. Jadi nampak MBSA hanya b3rani dengan orang melayu dan tidak b3rani dengan orang aslng.

Buat lap0ran Polis, Pemberi Maklumat diugutt oleh Pemilik Pusat jud1

Dalam pendedahan satu video lain, pemilik HBM tersebut mengatakan bahawa sebelum ini beliau telah buat kec0h dah tentang pusat jud1i yang beroperasi sehingga lewat pagi. Namun laporan yang dibuatnya diketahui oleh pemilik mesin.

“Itu hari saya dah buat kec0h-kec0h dah, owner mesln kuda tahu yang saya buat rep0rt. Lepas itu mereka datang bagi tahu anak buah saya, kenapa u punya bos compIaint.”

Pemilik HBM ini mempersoalkan bagaimana tauke mesln kuda tahu yang dia buat rep0rt? Macam mana maklumat tersebut boleh b0cor kalau bukan kerana r4suah.

Ini menunjukkan sikap segelintir daripada PDRM masih tidak ubah dan memb4hayakan nyaawa orang awam. Bang4ng ke pergi b0cor maklumat. Haraam PDRM dan SPRM slasat perkara ini dan memberikan maklumat yang telus kepada orang awam. Ini menunjukkan bahawa pemberi maklumat nyaawanya akan sentiasa ter4ncam.

Bismillah… dengan pendedahan ini saya mungkin akan di bunuh… jika saya mati dibunuh saya harap tuan2 tahu siapa punya angkara… mari saya tunjukkan bagaimana MBSA pilih bulu, anda nilai lah sendiri intergriti ketua MBSA Cawangan Sungai Buluh…

Posted by Hot Burger Malaysia on Sabtu, 8 Ogos 2020

Sumber : Media Nusantara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*