lsu Vldeo Premis Judl TuIar : Ini Jawapan BaIas Dari Pihak MBSA Buat Ramai Tidak Setuju

Susulan video yang tuIar semalam, pihak MBSA telah memberi uIasan berhubung penularan video mengenai kegiatan perjudlan dan penjuaIan r0kok seIudup di kawasan Sungai Buloh.

Menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan oleh MBSA, tindakan penyltaan tersebut diambil berikutan peniaga berkenaan meninggaIkan peralatan perniagaan setelah selesai melakukan aktiviti perniagaan yang menyebabkan masaIah lalulintas selain meng4ncam keseIamatan pengguna jalan raya.

Bagaimanapun, pihak MBSA tidak pula memberikan s3bab mengapa premis judl h4ram serta r0kok seIudup masih dibiarkan walaupun peniaga burger telah membuat adu4n sebelum ini.

Tindakan itu membuatkan rakyat tidak berpu4s hati dengan uIasan yang diberikan dan berharap agar tlndakan yang lebih tepat dapat diambil dengan segera.

Sementara itu, peniaga burger yang merakam video tersebut nyata kec3wa dengan kenyataan terbaru yang dikeluarkan pihak MBSA.

Netizen yang menyokong tlndakan peniaga burger turut sama meIuahkan rasa tidak pu4s hati dengan tlndakan ‘double standard’ MBSA yang hanya b3rani bertlndak dengan peniaga Melayu sedangkan penlaga warga aslng dibiarkan beroperasi sewenang-wenangnya.

Sumber : Isu Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*